Un nou avion pentru SMURD a fost cumpărat din contribuţia de 2%

Ultima actualizare:

Aeronava, un Piper Cheyenne, poate efectua misiuni umanitare interne şi externe de salvare, pe timp de zi şi noapte, în condiţii meteorologice nefavorabile, fiind dotată cu echipamente medicale performante.

Potrivit Fundaţiei SMURD, avionul a costat 750.000 de euro. În plus, cursurile de instruire ale tehnicienilor ce vor asigura mentenanţa au costat 55.400 de euro, iar trusele de service, 21.696 de euro.

De asemenea, anul trecut, s-a încheiat asigurarea Hull "All risks and Liability Insurance" în valoare de 8.120 de dolari.

Aeronava SMURD va fi folosită pentru misiuni umanitare de salvare şi transfer, pentru pacienţi în stare gravă, în regim gratuit pentru întreaga populaţie.

Avionul va începe activitatea în data de 15 iulie 2013, fiind disponibil 24 de ore din 24 şi şapte zile din şapte, cu excepţia perioadelor de revizie.

Aeronava poate zbura la o altitudine maximă de 10.000 de metri, are autonomie de zbor 3.000 de kilometri sau aproximativ cinci ore şi poate atinge viteza maximă de 560 km/h. Are o lungime de13,23 de metri, anvergură - 14,53 metri, înălţime - 4,5 metri şi capacitate pentru doi piloţi, două cadre medicale şi două tărgi (variantă medicală) sau doi piloţi şi nouă pasageri (transport persoane).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net