Un român, dezamăgit după ce a cumpărat 15 sticle de vin de la marginea străzii. Ce descoperire a făcut: „Nu am înțeles de ce făcea asta”

Un român, pasionat de vinuri, a avut o experiență neplăcută după ce a cumpărat 15 sticle de vin de la diverși comercianți ambulanți, pe drumul dintre Valea Călugărească și Focșani. Cezar Ioan, expert în vinuri și organizator de evenimente gastronomice, a dorit să facă un experiment personal pentru a testa calitatea vinurilor vândute „la marginea drumului”. Concluziile trase au fost dezamăgitoare: doar unul dintre vinuri s-a apropiat de ceea ce fusese promis de vânzător.

Vin. Foto: arhiva.
Vin. Foto: arhiva.

Eu am cumpărat odată 15 vinuri de pe Valea Călugărească până la Focșani, de la marginea drumului. Din 15 vinuri, unul singur era apropiat de ceea ce spunea vânzătorul. Celelalte nu corespundeau nici ca nivel de alcool, nici ca soi, nici categoria de zahăr", a spus acesta.

Vinurile de la micii producători nu sunt mereu naturale și sănătoase

Ioan a menționat că, deși în mentalitatea colectivă persistă ideea că vinurile de la micii producători sunt mai „naturale” sau mai „sănătoase”, realitatea este diferită. „Vinul de țară”, vândut de comercianți neautorizați, nu este întotdeauna de calitate, iar standardele de producție și depozitare sunt neclare sau inexistente. Un alt detaliu care i-a atras atenția a fost comportamentul unui comerciant care, înainte de a intra în magazia sa, bătea cu bastonul în ușă, aparent pentru a speria șobolanii. Această observație a ridicat și mai multe semne de întrebare legate de condițiile în care vinurile sunt păstrate.

 Vinul cumpărat de la marginea drumului poate fi „doar o poșircă”

Cezar Ioan a concluzionat că vinul cumpărat de la marginea drumului poate fi „doar o poșircă” și a subliniat importanța verificării și controlului calității pentru a evita astfel de dezamăgiri. De asemenea, a menționat că mulți dintre strugurii vânduți în zonele renumite pentru vinurile „de țară” sunt, de fapt, importați, ceea ce adâncește problema lipsei de transparență în industria vinului neoficial.

  „Această tendință, de a cumpăra astfel de vinuri, scade, pe măsură ce oamenii, în general cei care au peste 50 de ani, ies din zona de consum. Însă, mulți oameni confundă în continuare ‘bio’, ‘sănătos’, cu ‘vinul de țară’. În multe cazuri, nu în toate, este doar o poșircă”, a declarat consumatorul de vinuri", a concluzionat Cezar Ioan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
premiul nobel pentru medicina 2024 jpg
bani pensie jpg
rovinieta
hanul rosu facebook jpg
test rutier (1) jpg
image png
image png
chisinau pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net