UPDATE Eleva rănită într-o tabără la Buşteni a murit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au vrut să-i facă o bucurie fetei şi au trimis-o în tabără la Buşteni. Au stat liniştiţi la gândul că Diana va fi supravegheată cu atenţie de profesorii însoţitori. Marţi dimineaţă ­şi-au văzut fiica de 13 ani la spital, în comă, după ce a căzut de la etajul 3 al vilei unde era cazată.

UPDATE Adolescenta a încetat din viaţă.

Diana Elena Rotaru, 13 ani, este elevă la o şcoala generală de elită din Capitală. O fetiţă veselă şi foarte deşteaptă: a câştigat mai multe concursuri de matematică, de engleză şi de germană, pentru care a fost recompensată cu multe excursii, în ţară şi în străinătate. De data aceasta, părinţii au căutat o tabără pe Internet şi au găsit o ofertă din partea unei edituri care tipăreşte culegeri de Matematică.

Şi-au spus că fetiţa lor merita o vacanţă de 1.500 de lei. Nici prin cap nu le-a trecut ce necaz se va abate asupra lor. Ieri dimineaţa, în jurul orei 7,30, un coleg a găsit-o îngheţată sub fereastra camerei în care era cazată.

simeon stalpnicul png

Cum a căzut Diana de la etajul 3 al vilei, nimeni nu ştie deocamdată. Zăcea în zăpadă, acoperită cu gheaţă. Medicii de la Ambulanţă au fost nevoiţi să spargă gheaţa cu târnăcopul ca să o poată scoate de acolo. Aceştia au constatat că fata avea o temperatură de 19,5 grade, iar inima nu-i mai bătea. Directorul medical al Spitalului Sinaia, medicul Constantin Roman Tămăduianu, a declarat că fata a fost adusă la spital în comă profundă, temperatura corpului ei fiind de 20 de grade.

Încet-încet, temperatura a fost crescută la 32 de grade şi i s-au făcut continuu masaje cardiace. „La preluare era în stare foate gravă, funcţiile vitale erau profund alterate, în hipotermie severă. Viaţa sa e în mare pericol. Accidentul s-a petrecut în cursul nopţii, a stat mult în frig. În acest moment, şansele de supravieţuire sunt minime", au declarat medicii pentru rtv.net.

A băut, e somnambulă, a fost un accident, a făcut un gest teribilist sau a vrut să se sinucidă? Poliţia anchetează acum toate variantele, dar surse spitaliceşti spun că fata ar fi avut alcool în sânge. De asemenea, se va cerceta şi dacă tabăra funcţiona după normele în vigoare. Şeful Inspectoratului şcolar Prahova, Horia Toma, a spus că tabără de matematică era organizată de o asociaţie nonprofit, fără a avea autorizaţie. Toma a spus că, din informaţile pe care le are, ­copiii ar fi fost însoţiţi de un profesor pensionar, care, la ora producerii tragediei, dormea dus.

Răzvan s-a prăbuşit tot de la etajul trei

Septembrie 2012. Răzvan Marin, un copil de 12 ani, aflat într-o tabără-cantonament la Cabana Piatra Arsă, a murit în împrejurări misterioase, în luna septembrie a anului trecut.

Copilul era elev la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă" din Bucureşti, într-o clasă cu profil sportiv, mai precis înot. Iniţial s-a crezut că a încercat să treacă dintr-o cameră în alta pe pervaz şi s-a prăbuşit în gol, de la etajul 3, dar anchetatorii au luat în considerare şi varianta sinuciderii. Băiatul era component al lotului naţional de înot tineret şi obţinuse rezultate foarte bune: 13 clasări pe podium şi 2 titluri de campion naţional la stilul „fluture".

Mădălina a căzut din tren, când se întorcea din tabără

Octombrie 2012. Cumplită durere şi pentru părinţii Mădălinei Felecanu. Fata de 13 ani a plecat într-o excursie cu şcoala, în luna octombrie 2012, iar la întorceare a căzut din trenul care mergea cu 140 km/h. Era elevă în clasa a VII-a a Şcolii nr. 75 din Capitală.

simeon stalpnicul png

Fata ar fi ieşit pe holul vagonului, însoţită de o colegă, ca să-şi aprindă o ţigară. După ce aceasta a terminat de fumat s-a gândit să deschidă uşa vagonului pentru a aerisi, astfel încât părinţii şi profesorii însoţitori să nu simtă mirosul de fum. Din cauză că trenul circula cu viteză mare, curentul a smuls-o afară pe fata de 13 ani, potrivit primelor concluzii ale anchetei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net