Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

A fost actualizată prognoza meteo pentru perioada 12 februarie - 11 martie 2024. Vom avea parte de temperaturi ridicate, mult peste normalul perioadei. Însă nu vom scăpa de ploi.  Săptămâna 12-19 februarie 2024 se anunță bogată în precipitații, scrie adevărul.ro. 

Cum va fi vremea în următoarea perioadă Foto: Shutterstock
Cum va fi vremea în următoarea perioadă Foto: Shutterstock

Temperaturi ridicate în următoarea perioadă 

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie afirmă că, în perioada următoare, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023. 

Cum va fi vremea în perioada 12 - 19 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar în toate regiunile.

De ce vreme vor avea parte în perioada 19 - 26 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în jumătatea de sud- vest a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 4 - 11 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cum este vremea, vineri, 9 februarie 

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru sfârşitul primei decade a lunii februarie, astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10...12 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi până în jurul valorii de 20 de grade local în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade.

Înnorările vor fi persistente în regiunile nordice şi nord-vestice unde temporar va ploua, moderat cantitativ (10...15 l/mp) în Maramureș și extremitatea de nord a Carpaţilor Orientali. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua şi temporar noros în cursul nopții, însă ploi izolate vor fi posibile doar în Banat. Cu precădere pe parcursul zilei vântul va avea intensificări locale în zona montanã înaltă, cu viteze de 80...100 km/h în special în Carpaţii Orientali şi Munţii Apuseni, iar în restul teritoriului va sufla slab şi moderat, temporar cu uşoare intensificări în nord-vest şi izolat în centru şi sud-est. În orele dimineţii, izolat se va semnala ceaţã. Presiunea atmosferică va fi ușor variabilă.

Cum va fi vremea în acest weekend

Vremea va fi foarte caldă și în acest weekend, iar temperatura va atinge din nou 15 - 20 de grade în majoritatea regiunilor. Se anunță, însă și câteva ploi, în nordul și vestul țării și în zonele de munte.

Săptămâna se încheie într-o notă de primăvară timpurie. O depresiune atlantică va determina pătrunderea unor mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, pe o circulație sud-vestică. Vremea se va încălzi puternic chiar și în zonele de munte, cu valori în jur de 10°C la altitudini de 1400 - 1500 m, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Sămbătă, ploi slabe 

Local, câteva ploi slabe se vor semnala sâmbătă, 10 februarie, în nord, vest și pe spații mai restrânse în centru și nord-est, mai ales în prima parte a zilei. Deși vor fi ceva mai mulți nori, mercurul va urca până la 16 - 20°C în sudul țării și în Banat. Începând din timpul nopții, sunt posibile intervale cu ploaie și în partea de sud-vest a țării.

Duminică, maxime de 22 grade Celsius

Duminică, 11 februarie, vremea va fi frumoasă la prânz în majoritatea regiunilor și puțin mai caldă decât în zilele anterioare. Maximele vor depăși 16 grade pe areale extinse din țară, iar în sud și sud-est se vor atinge 18 - 22°C. În Banat, Dobrogea și estul Munteniei vor fi, însă, și unele intensificări ale vântului, cu rafale de 40 - 60 km/h.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net