Vacanţele pe litoral, mai scumpe cu 15-20%. Cât va trebui să scoți din buzunar pentru o noapte de cazare

Deşi te-ai aştepta ca la început de an să găseşti superoferte pentru vacanţa de vară, iată că nici la early booking nu mai sunt tarife mici. Românii care vor să-şi planifice vacanţa pe litoralul românesc trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar: în medie, preţurile la cazare au crescut cu 15%.

În ultimii doi ani, mulți au preferat stațiunile din sudul Litoralului
În ultimii doi ani, mulți au preferat stațiunile din sudul Litoralului

Inflaţia, creşterea TVA la produsele turistice, preţurile mari la carburanţi şi energie electrică i-au determinat pe hotelieri să crească tarifele.

Deja această majorare se resimte, chiar şi pentru cei care îşi rezervă vacanţele prin programul de înscrieri timpurii, acum, la început de an, notează adevarul.ro.

Dacă anul trecut, cei care făceau rezervări din ianuarie pentru începutul sezonului estival plăteau, în medie, între 102 lei pe noapte pentru un hotel de 3 stele, o cameră dublă pentru 2 adulţi, fără mic dejun, iar pentru 4 stele, preţurile plecau de la 182 de lei pe noapte, acum tarifele sunt mai mari.

Pentru o noapte de cazare la hotel de trei stele preţul porneşte de la 150 de lei pe noapte, iar la un hotel de 4 stele tarifele pornesc de la 200 de lei, în funcţie de staţiune sau alte facilităţi.

„Cele mai căutate sejururi sunt cele cu all-inclusive. De exemplu, în staţiunea Jupiter la un hotel de 3 stele tarifele pornesc de la 400 lei/camera dublă cu all-inclusive pentru doi adulţi. Acest tarif este pentru luna iunie. În staţiunea Mamaia, la un hotel de 4 stele, tot pentru luna iunie, preţul porneşte de la 580 lei/camera dublă. Cu cât înaintăm în sezon aceste tarife cresc. De exemplu, în staţiunea Mamaia ajung până la 850-900 lei pe noapte”, a declarat Camelia Ciurea, manager agenţie de turism, pentru Adevărul.

Cele mai mari reduceri de preţ se oferă turiştilor care sunt de acord să achite integral costul sejurului, încă de la achiziţie.

Hotelierii din Mamaia mizează că  în această vară turiștii se vor întoarce  în stațiune
Hotelierii din Mamaia mizează că în această vară turiștii se vor întoarce în stațiune

„Noi am pregătit trei oferte de early booking: prima se termină acum, la sfârşitul lunii ianuarie, este cu discount de până la 20%. Următoarea ofertă este un discount de 15% cu plata integrală şi nerambursabilă până pe 1 martie, iar a treia ofertă este cu discountul de 10% cu plata integrală şi nerambursabilă până pe 15 aprilie. Turiştii au început să rezerve încă de la sfârşitul anului trecut, chiar astăzi am avut câteva telefoane şi s-au făcut 6 rezervări cu discountul de 20%. Cei mai mulţi sunt turiştii care vin, an de an, la noi”, a declarat Elena Drăghici, şef recepţie la un hotel de 4 stele din staţiunea Mamaia.

Despre majorările de preţ cei care au afaceri în turism spun că nu au avut încotro. „În medie, preţul vacanţelor a crescut cu 15-20%. Sunt şi hotelieri care au majorat cu mai puţin, sau deloc, cei care şi-au putut permite”, a declarat Ştefan Necula, manager agenţie de turism.

„Preţurile diferă faţă de anul trecut: inflaţia, în primul rând impactează, apoi creşterea TVA la produsele turistice şi este evident o creştere mai mare de tarif se va vedea în vârful de sezon estival”, a declarat Cristian Bărhălescu, managerul unei agenţii de turism.

„Acum, în early-booking, atunci când apare această achiziţie timpurie a pachetelor este ca şi cum turistul îl împrumută efectiv pe hotelier şi astfel el beneficiază de discounturi foarte bune. Diferenţa faţă de anul trecut este la pachetul de bază: dacă ne ducem în vârf de sezon şi vedem că anul acesta este cu 815% mai scump, este evident că din această bază se face reducerea de 2030 sau 40% în cadrul rezervărilor timpurii”, a mai afirmat Cristi Bărhălescu.

Deja o parte dintre hotelurile de pe litoralul românesc au raportat un grad de ocupare de peste 50 la sută, pentru prima parte a verii. Hotelierii se aşteaptă că anul acesta staţiunea Mamaia să fie în topul preferinţelor turiştilor, după două sezoane consecutive, în care aceştia au luat cu asalt staţiunile din sudul litoralului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net