Furtunile au făcut ravagii în România. Camion distrus din mers de vânt

Ultima actualizare:

Solarii distruse, mașini trântite unele peste altele, copaci smulși din rădăcini și aruncați pe șosele. Este bilanțul vijeliei care a lovit România marți dimineață. Meterologii avertizează că astăzi, până la ora 23.00 este valabil un Cod Galben de vânt puternic pentru aproape toată România

Remorcă distrusă de vijelie
Șoferul a reușit să țină sub control vehiculul dar remorca a fost spulberată de vânt.Foto:IPJ Brăila
Camion lovit de bucăți smulse dintr-un TIR
Un camion care venea din sens opus a fost lovit de bucățile rupte din remorcă

Brăila 

Un bărbat de 56 de ani a fost rănit, marţi, într-un accident produs pe E 87, în judeţul Brăila, după ce remorca unui camion s-a dezmembrat, din cauza vântului puternic iar mai multe bucăți au lovit cabina unui camion ce se deplasa din sens opus. Accidentul a avut loc pe DE 87, între localităţile Şendreni şi Baldovineşti, judeţul Brăila anunță sursa citată

”Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit faptul că, pe fondul vântului puternic, s-ar fi dezintegrat remorca unui autocamion condusă de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Piteşti, ce se deplasa pe DE 87, dinspre Galaţi către Brăila, fiind proiectată într-un alt autocamion ce se deplasa regulamentar din sens opus”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila.  

Şoferului autocamionului lovit, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din judeţul Ialomiţa, a fost rănit, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Timp de două ore traficul a fost blocat complet, ulterior fiind reluat pe un singur sens, circulându-se dirijat. 

Prahova 

Drumul naţional 1 a fost complet blocat, marţi, în zona staţiunii Sinaia de pe Valea Prahovei, după ce un copac a căzut pe carosabil. Pompierii intervin pentru tăierea arborelui. Ulterior, poliţiştii au anunţat că traficul a fost reluat. Potrivit ISU Prahova, DN 1 este blocat pe ambele sensuri, marţi, în zona kilometrului 119+350 de metri, în zona staţiunii Sinaia, unde un pom a căzut pe carosabil 

Cod portocaliu de vijelie la munte 

Potrivit ANM, marți, până la ora 23:00, este în vigoare un Cod Portocaliu de furtuni pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi Munţii Apuseni. Aici, la altitudini mai mari de 1.500 metri, vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de 120-140 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate foarte scăzută. 

Cod galben de vânt în cea mai mare parte a României 

Specialiștii avertizează că până la ora 23:00, este valabilă şi atenţionarea Cod galben în cea mai mare parte ţării, unde vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70-75 km/h. 

Prognoza meteo pentru următoarele 48 de ore 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de răcire accentuată a vremii valabilă în toată ţara până joi, se arată într-un comunicat remis de ANM news.ro. Temperaturile vor scădea până la minus 10 grade Celsius. Și în București va fi rece pentru această perioadă, iar noaptea se va produce brumă. 

Potrivit specialiștilor, vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 şi 0 grade şi se va produce brumă sau îngheţ la sol, potrivit Agerpres. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net