Prăpăd în Craiova! Cea mai năprasnică furtună din ultimii 30 de ani.

Ultima actualizare:

În timp ce majoritatea regiunilor din România se topesc din cauza temperaturilor caniculare, în seara zilei de sâmbătă, 2 iulie, craiovenii au trecut prin momente terifiante, după ce o furtună năprasnică le-a lovit orașul.

„Ieri am văzut pentru prima oară în viața mea cum arată un stâlp de beton retezat. Nu mi-am închipuit că se poate întâmpla așa ceva. Am avut sute de copaci care au fost, la fel, retezați. Toate parcurile sunt închise la ora actuală pentru că lucrăm în ele.

Trebuie să descongestionăm aleile de copacii care sunt deja căzuți sau care sunt în pericol de prăbușire și, bineînțeles, că reprezintă un pericol și pentru cetățeni”, a transmis, la Antena 3, Lia Olguța Vasilescu, primărița Craiovei.

Zeci de apeluri la 112

Craiovenii au efectuat peste 80 de apeluri la 112, prin care se anunţă situaţii de urgenţă, pentru a cere ajutor în timpul sau după furtuna abătută asupra orașului şi a altor localităţi din Dolj, transmite Adevărul. Într-un hotel, tavanul s-a prăbușit și era să izbească un client.

Citește și: Efectele încălzirii globale în România: caniculă, furtuni și vijelii

A fost o noapte grea și pentru Inspectoratul pentru Situații de Uregnță Dolj. Echipajele au intervenit cu toate forţele, întreaga zonă fiind sub Cod roşu de vijelii şi ploi torenţiale. Muzeul de Artă din Craiova, un cămin al unui liceu, Spitalul Judeţean, dar şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova se numără printre obiectivele afectate de furtună.

Canalizarea nu avea cum să superte debitul enorm de precipitații

A fost o ploaie de peste 60 de litri de pe metru pătrat în condițiile în care toate conductele de canalizare din Europa, atenție, din Europa, nu doar din România, sunt dimensionate să preia 25 de litri pe metru pătrat.

E o situație foarte complicată cu care ne confruntăm deja a doua oară anul acesta și a treia oară în ultimii 2 ani de zile, asta înseamnă că sunt schimbări climatice masive, pentru că până acum niciodată Craiova nu am mai avut așa ceva", a mai spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Citește și: Demiterea lui Reghecampf a înfuriat fanii olteni

Pompierii au mai intervenit pentru deblocarea a patru autoturisme care nu au mai putut înainta pe străzile inundate şi pentru a asista două persoane blocate într-o farmacie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net