Vestea care întristează milioane de pensionari! Anunțul a fost făcut de Marius Budăi

Ultima actualizare:

În România există câteva milioane de pensionari și, din păcate, majoritatea dintre ei trăiesc dintr-o pensie de doar câteva sute de lei. În acest condiții, toată lumea așteaptă o mărire. Click! îți spune ce zice ministrul Muncii, Marius Budăi, despre acest subiect foarte important.

Majorarea pensiilor, incertă / foto: arhivă
Majorarea pensiilor, incertă / foto: arhivă

Recent, Marius Budăi, a vorbit, încă o dată, despre majorarea pensiilor românilor. El nu vine tocmai cu cele mai bune vești, deși, există o oarecare urmă de speranță.

Ministrul spune că această majorare ar trebui negociată cu oficialii de la Bruxelles, plafonarea cheltuielilor cu privire la pensii fiind prevăzută în jalonul PNRR, astfel că nu se poate vorbi despre creșterea veniturilor celor ieșiți din câmpul muncii, pe lângă indexarea anuală, care este prevăzut anual, conform Legii pensiilor.

„Nu vrem să aducem speranțe...”

Întrebat dacă pensionarii pot spera că le va crește pensia, Marius Budăi a răspuns: „Nu vrem să aducem speranțe pe care să nu le putem îndeplini.”

„Am spus foarte clar, grijă noastră principala e să ducem programele la bun sfârșit, să ducem programul sprijin pentru românia la sfârșit, cardurile de alimente, suntem atenți la evoluția cifrelor. Eu în viață mea nu o să-mi permit să aduc vreo speranță seniorilor româniei pe care să nu o pot respecta”, a declarat ministrul Budăi.

Totuși, în viitor, bugetul care le aduce românilor pensiile, ar putea să crească, dacă se va elimina plafonarea ponderii acestor cheltuieli la 9,4% din PIB, după cum prevede jalonul PNRR. El a fost convenit cu oficialii Comisiei Europene, la Bruxelles.

„Trebuie să știm cu toții că nu există – am verificat foarte atent legislația tuturor statelor membre UE – niciun fel de plafonare. Nu există niciun fel de plafonare, mai mult, nici în PNRR-urile altor state nu există astfel de plafonări”, a mai spus acesta.

Şi Marcel Boloș a spus că nu va fi o negociere ușoară, dar miniștrii s-au pregătit pentru acest moment și trebuie să aibă argumentele care țin de rata inflației și de eliminarea inechităților din sistemul de pensii general, care vor aduce o creștere a cheltuielilor din sistemul general de pensii, destul de semnificativă, încât să fie necesară o nouă reașezare a acestui indicator de disciplină financiară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net