Vești proaste pentru utilizatorii Netflix! Parola contului nu va mai putea fi „împărțită” cu prietenii

Ultima actualizare:

Clienții Netflix din România nu vor mai putea să folosească același cont dacă stau în locații diferite. Această practică este cunoscută sub denumirea de „partajarea parolei” sau „password sharing”. Netflix estimează că la nivel global peste 100 de milioane de persoane folosesc un cont pentru care nu plătesc.

Netflix anunță schimbări importante pentru clienți Foto: Shutterstock
Netflix anunță schimbări importante pentru clienți Foto: Shutterstock

Schimbări anunțate la Netflix

„Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor”, afirmă compania într-un comunicat publicat marți seara, 23 mai, scrie Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, funcția „Transferă un profil” permite oricărei persoane care utilizează un cont existent să își mute profilul pe un abonament nou, în timp ce „Achiziționează un extra abonat” permite folosirea contului Netflix la comun cu cineva care nu locuiește cu titularul abonamentului pentru încă 2,99 EUR/lună.

Măsura a fost introdusă, inițial ca test, în alte țări

Această măsură cu taxă suplimentară a fost deja introdusă, inițial ca test, în Canada, Noua Zeelandă, Portugalia și Spania. Clienții din aceste țări pot adăuga un cont pentru cei din afara locuinței pentru un cost suplimentar de 7,99 dolari canadieni pe lună de persoană în Canada, 7,99 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 3,99 euro în Portugalia și 5,99 euro în Spania.

Peste 100 de milioane de persoane folosesc un cont pentru care nu plătesc

În România prețul e mai mic, la fel ca în cazul prețului pentru abonamentul de bază, pe care Netflix l-a scăzut la 4,99 euro în luna februarie.

Netflix estimează că la nivel global peste 100 de milioane de persoane folosesc un cont pentru care nu plătesc.

Potrivit companiei, Netflix stabilește locuința celui care plătește abonamentul ca fiind locul în care el se uită pe platformă la un TV și pe baza IP-ului folosit de dispozitivul folosit.

Adresa poate fi resetată folosind aplicația Netflix pe un TV sau un dispozitiv conectat la un TV prin folosirea unui link de verificare trimis la adresa de e-mail sau numărul de telefon asociat contului.

Ce spuneau, la început, cei de la  Netflix despre partajarea parolei

În trecut, Netflix a fost o platformă foarte deschisă la ideea partajării parolei, notând în mod faimos pe Twitter în martie 2017 că „dragostea înseamnă partajarea unei parole”.

Compania a început să testeze modalități de a pune capăt practicii în primele luni ale anului trecut în contextul în care se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea Disney, Amazon și Apple, companii cu venituri uriașe din domeniile lor de activitate principale și care au decis să intre pe piața de streaming.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net