Vin vești bune pentru pensionarii cu venituri mici. Ce schimbări se produc de la 1 ianuarie 2024

Recent, Guvernul a aprobat un proiect care se referă la extinderea programului de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari. Așadar, de la 1 ianuarie vor beneficia de această facilitate pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

Vești bune pentru seniori Foto: Shutterstock
Vești bune pentru seniori Foto: Shutterstock

Compensarea medicamentelor pentru pensionari 

Pe 21 decembrie, Guvernul a aprobat un proiect de lege ce prevede extinderea programului de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari. Potrivit proiectului, seniorii cu venituri de până la 1.830 de lei vor beneficia de această facilitate, scrie Antena3 CNN.ro.

Ce se schimbă

„În prezent, doar pensionarii cu venituri de până în 1.608 lei pe lună se bucurau de această măsură. A fost aprobată o hotărâre care e menită să susțină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent", a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. 

Ce declarase Marcel Ciolacu

Potrivit acestuia, pentru perioada ianuarie - septembrie, au fost eliberate peste 2 milioane de rețete pentru un număr de 432.525 de pensionari. Și premierul Marcel Ciolacu a anunțat, cu o zi în urmă, că guvernul va crește plafonul pensionarilor eligibili să primească medicamente compensate. De altfel, acesta afirmă că sarcina sa ca prim-ministru este să se asigure că banii din noul buget vor ajunge acolo unde este nevoie și a dat exemplu investițiile la drumuri, bani pentru profesori și servicii medicale mai bune.  

„Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie, iar acest buget oferă garanția că vom continua în același ritm șantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascăli, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune. Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească, pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă, cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale", a declarat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net