Vremea azi, 25 iulie. Zonele unde o să plouă torențial. La ce temperaturi să ne așteptăm

Joi, 25 iulie, meteorologii anunță că instabilitatea creşte în jumătatea estică şi la munte, pe unde o să plouă torenţial. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade Celsius. 

Zonele unde va ploua Foto: Pixabay.com
Zonele unde va ploua Foto: Pixabay.com

Vremea joi, 25 iulie: instabilă, averse torențiale 

În jumătatea de est a țării și în zona montană, vremea va fi instabilă, cu perioade de înnorări accentuate și averse torențiale, anunță ANM. Vântul va avea intensificări temporare și vor fi frecvente descărcări electrice. În aceste regiuni, cantitățile de apă vor depăși frecvent 15-25 l/mp, iar pe alocuri vor atinge 40-50 l/mp.

Izolat, se așteaptă grindină și rafale de vânt de 50-70 km/h. În restul țării vom avea furtuni izolate și averse de intensitate mai redusă, cu intensificări temporare ale vântului în sud-vest. Există o atenționare meteorologică de cod galben pentru majoritatea județelor țării, excepție făcând cele din vest și litoralul. Atenționarea este valabilă până pe 25 iulie la ora 10.00.

Vremea la mare: vijelii și grindină

Pe litoral, de asemenea, vremea va fi instabilă, cu ploi torențiale și descărcări electrice. Există posibilitatea ridicată de vijelii și grindină. Temperaturile maxime se vor situa între 22 și 30 de grade Celsius, cu valori mai ridicate în sudul Olteniei, unde pot atinge 32-33 de grade. Aici disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Minimele vor fi cuprinse între 12 și 19 grade Celsius. Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată și în următoarele două zile, în cea mare parte a țării.

Ce temperaturi se vor înregistra în București 

În București, vremea va fi instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări mai accentuate, iar pe parcursul zilei se vor înregistra averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Cantitățile de apă pot fi semnificative.

Temperatura maximă va fi în jur de 28 de grade Celsius, iar cea minimă între 16-18 grade Celsius. Atenționarea meteorologică de cod galben, care se prelungește până la ora 10.00 dimineața, în ziua de 25 iulie, este valabilă și pentru București. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net