Yoav Stern a murit când se judeca pentru un teren cu Primăria Capitalei

Ultima actualizare:

Modest, controversat, secretos dar foarte puternic. Așa îl caracterizează puternicii României pe Yoav Stern (70 de ani), un om de afaceri care a murit misterios la Spitalul Elias din București, după ce a fost 10 zile în comă, cu răni înfricoșătoare  Bărbatul a devenit cunoscut prin căsătoria cu vedeta Protv Oana Cuzino (50 de ani) și prin implicarea în falimentul rafinăriei Rafo Onești. 

Oana Cuzino și fostul ei soț, Yoav Stern
Oana Cuzino și fostul ei soț, Yoav Stern

Sunt mulți oameni de afaceri care fac paradă cu banii lor dar puțini sunt discreți. Despre aceștia din urmă circulă foarte multe legende și controverse. Unul dintre ei este și Yoav Stern, un om de afaceri din Israel al cărui nume a explodat în atenția publică în anul 2002, după căsătoria cu Oana Cuzino, la acea vreme autoarea celei mai cunoscute emisiuni medicale.  

Cei doi au divorțat în 2014, dar au păstrat relații foarte bune de dragul fetei lor Noemi (19 ani). Dovada? Înainte cu o săptămână de decesul lui Yoav Stern, cei doi au avut la Curtea de Apel București, termen într-un proces în care se judecau cu Primăria Capitalei pentru a fi despăgubiți cu 2,2 milioane de euro.  

Banii au fost solicitați drept ”amendă” de la autorități pentru că nu au putut folosi un teren în Parcul Verdi din cartierul Floreasca, aflat în litigiu cu Municipalitatea Bucureștitului.   

Controversele din jurul lui Yoav Stern  

În 2002, Yoav Stern era considerat unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri străini din România, al cărui nume era legat mai ales de afacerile cu petrol din jurul rafinăriei emblemă a Moldovei, Rafo Onești. Printre altele, era reprezentantul în România al Glencore International AG, o firmă care se ocupa cu comercializarea produselor petroliere de la Rafo. 

Firma era înființată de omul de afaceri american Marc Rich. Acesta, în prezent decedat, a fost condamnat în Statele Unite la zeci de ani de închisoare pentru fraude, dar a fost grațiat de fostul președinte Bill Clinton în ultima zi a ultimului său mandat. Marc Rich a făcut afaceri cu petrol în România încă de pe vremea lui Ceaușescu. 

Ulterior, după falimentul și dispariția Rafo Onești, Yoav Stern și-a schimbat domeniul de afaceri, investind în fotovoltaice și energie regenerabilă pe mai multe terenuri în Afumați. În plus, Yoav Stern a deţinut, până în aprilie 2011, un pachet de 33,3% din acţiunile operatorului din portul Constanța, United Shipping Agency.  

Din această din urmă afacere a ieșit cu scandal, judecându-se mulți ani cu partenerii de afaceri. Yoav Stern era considerat cel mai important proprietar de pământ din Afumați, împreună cu Marin Anton, un fost lider al PMP, partidul construit de Traian Băsescu 

Toate terenurile sunt însă pe numele Oanei Cuzino, deoarece au fost cumpărate în perioada 2005-2006, când un cetățean străin nu putea achiziționa direct teren în România. 

Cine moștenește averea lui Yoav Stern 

Yoav și Oana au o fiică, pe Naomi, căreia îi vor rămâne toate bunurile omului de afaceri. Cei doi au divorțat în august 2014, separarea fiind cerută la acea vreme de Oana Cuzino. În 2014, omul de afaceri israelian a obținut dreptul de a fi consultat în orice afacere cu terenurile plătite de el și aflate pe numele Oanei. 

În lumea mondenă a Capitalei despre Yoav Stern se spune că are una dintre cele mai mari colecții de ceasuri de lux din România, cotată la peste un milion de euro și o casă pe malul lacului Snagov al cărei preț ajunge la peste 3 milioane de euro.  

Cum a murit omul de afaceri Yoav Stern 

Yoav Stern a murit după un accident care a avut loc în curtea imobilului său din Snagov. Acesta a ajuns de urgență la Spitalul Elias din București pe data de 18 aprilie. Inițial, s-a crezut că a fost lovit în cap și în spate cu o bâtă de baseball dar ulterior, oamenii legii au ajuns la concluzia că totul a fost un accident 

Practic, potrivit imaginilor de pe camerele de luat vederi pe care le avea în curte, s-a descoperit că din motive necunoscute, incidentul s-a produs în timp ce omul de afaceri mergea cu spatele, în curtea imobilului unde locuiește.  

La un moment dat, el ar fi căzut într-un spațiu adânc de aproximativ un metru, lângă o scară. Când a ajuns la spital, Yoav Stern avea hemoragie cerebrală, două fracturi craniene și contuzii la plâmâni. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net