EXCLUSIV Secretul lui Beligan: s-a lăsat de fumat la 75 de ani!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Disciplina şi un stil de viaţă sănătos l-au adus pe Radu Beligan în faţa publicului, chiar şi la 95 de ani. Maestrul a fost sărbătorit în weekend, pentru 75 de ani de carieră. Apropiaţii săi au spus, pentru Click!, care este secretul longevităţii sale.

La 95 de ani, Radu Beligan este, fără îndoială, un om de Cartea Recordurilor. În weekend, actorul a ţinut un tur de forţă, reuşind să joace în două spectacole, în „Lecţia de violoncel" sâmbătă, de ziua lui şi în „Egoistul" duminică. Fanii şi prietenii săi, adunaţi atât la Teatrul Metropolis, cât şi la Teatrul Naţional, au fost surprinşi să remarce că maestrul şi-a susţinut ambele roluri excepţional.

„Numai Dumnezeu ştie de unde are atâta forţă de a rămâne pe scenă, până la vârsta asta. Este un adevărat fenomen care ne uimeşte pe toţi de fiecare dată", a spus, pentru Click!, actriţa Ileana Stana Ionescu (77 de ani), aflată în primele rânduri la spectacolul de la TNB.

Tomi Cristin îi ia tensiunea colegului său de scenă

simeon stalpnicul png

Am aflat care este secretul longevităţii maestrului. Actorul nu fumează, nu pierde nopţile şi nu bea. Îi place să citească şi să contemple scena cât mai mult, ne-au mai spus membrii familiei sale, dar şi alţi apropiaţi ai actorului.

Damian Crâşmaru şi Radu Beligan şi-au jucat rolurile mai mult aşezaţi

simeon stalpnicul png

„Tata nu mai fumează de 20 de ani, deşi în piesa «Egoistul» trebuie să-şi aprindă o ţigară. Toată viaţa a preferat să meargă foarte rar la petrecerile pe care ceilalţi colegi de breaslă le dădeau. Şi, atunci când o făcea, nu se distra până dimineaţa, precum alţii. În rest, face multă mişcare şi nu vrea să renunţe la scenă, marea lui pasiune. Are un regim de viaţă sănătos", a mărturisit, pentru Click!, Alexandru Be­ligan, fiul actorului.

Maestrul şi Ileana Olteanu într-o scenă din „Egoistul”

simeon stalpnicul png

La rân­dul lui, Ion Caramitru, direc­torul TNB, a spus: „Se­cretul său este ştiut nu­mai de el. Este o forţă a na­turii, atât pe scenă, cât şi în viaţă". Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 în comuna Galbeni, ju­deţul Bacău. Actorul a fost căsătorit de trei ori. Prima soţie a fost actriţa Nineta Gusti şi căs­nicia lor a durat 15 ani. Cea de-a doua căsnicie a fost cu Dana Crivăţ şi au împreună o fiică, Ana Maria. A treia soţie a fost scriitoarea Marica Beligan. Cei doi s-au căsătorit în 1965 şi au împreună trei copii: Lamia (actriţă), Raluca şi Alexandru. Marica Beligan a murit de cancer în februarie 1993.

La iniţiativa lui Cătălin Măruţă şi a emisiunii „La Măruţă" (PRO TV), duminică seară Radu Beligan a primit certificatul care atestă intrarea sa în Cartea Recordurilor Guinness. Pe scena Teatrului Naţional, la finalul piesei „Egoistul", maestrul a primit titlul de „Cel mai longeviv actor profesionist de teatru, care la 94 de ani şi 350 de zile încă activează pe scena Teatrului Naţional Bucureşti". Premiul i-a fost înmânat de Cătălin Măruţă, care a făcut toate demersurile pentru ca marelui actor să i se recunoască acest merit. „Vă mulţumesc vouă, spectatorii mei, pentru că fără voi nu aş fi fost aici", a spus pe scenă, emoţionat, maestrul Radu Beligan.

Click! Spune

Maestrul Radu Beligan îl interpretează în "Egoistul" pe scriitorul Leon Saint-Pe. Tată, fost soţ, amant şi prieten, personajul încearcă să împace pe toată lumea. O piesă autobiografică, un spectacol în care autorul Jean Anouilh şi-a ascuns biografia sub chipul lui Radu Beligan, cel care a şi regizat piesa, a tradus-o şi a adaptat-o.

Radu Beligan şi-a sărbătorit ziua de naştere pe scenă. Maestrul a împlinit 95 de ani

Radu Beligan intră în Cartea Recordurilor, de ziua lui

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
lumina sfanta de paste jpeg
tunelul daniela jpg
vreme furtuna png
reallygreatsite com 8 2 1536x864 jpg
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net