Orașul care va avea un cimitir pentru animalele de companie, ca în Occident. „Trebuie să le prețuim”

Începând din acest an, Clujul va avea un cimitir pentru animalele de companie. Primarul Emil Boc, anunţă, că în scurt timp vor începe lucrările pentru construirea unui cimitir dedicat animalelor de companie și spune că gradul de civilizaţie al unui oraş se măsoară şi prin respectul pe care îl arată faţă de acestea.

image

Un cimitir pentru animale ca în Occident

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat într-o postare pe contul său de facebook că imediat după aprobarea bugetului local, va începe construcția unui cimitor pentru animale pe care și-l dorește ca în statele din Vest. Mesajul edilului este însoțit de imagini cu astfel de cimitire din alte state.

„Începem în 2024 construcţia unui Cimitir pentru animale de companie într-o zonă de pădure – parc. Avem la dispoziţie cel puţin 2 ha de teren în zona Valea Gârbăului – Sfântul Ioan. După adoptarea bugetului pentru anul 2024 ne apucăm de treabă. Gradul de civilizaţie al unui oraş se măsoară şi prin respectul pe care îl arată faţă de animalele de companie. Ele fac parte din viaţa noastră. Să le preţuim”, a anunţat Boc pe Facebook.

El prezintă şi imagini cu ”modele de cimitire – parc – pădure pentru animale de companie din alte ţări”.

Reacţiile la postarea edilului sunt diverse, de la felicitări pentru iniţiativă, la critici ale celor care cred că prioritare sunt proiectele pentru oameni şi la ironii.

„De ce nu se fac locuințe sociale pt oamenii săraci și bolnavii cu handicap”

„Numai cruci și betoane lipsesc în pădure,oare nu avem altceva mai bun de făcut? Nu au tinerii unde sa-si ducă copii la creșă, zone de relaxare în Dambul Rotund, un parc ceva trotuare circulabile? ne ocupăm de câini, pisici?”

„Trebuie citite doar comentariile și ne dăm seama că, lipsește cu desăvârșire ,, gradul de civilizație,, menționat mai sus. Felicitări pentru proiect”

„Foarte bună idee oricât ar fi taxa pt că dacă ai un companion care este membru deplin în familia ta și care te-a iubit cu cea mai mare sinceritate (ceea ce la oameni mai rar astfel de sentimente) toată viața lui merita un loc de odihna pe măsură nu să fii pus în situația ca el moare și unde îi îngropi că doar nu îl arunci ca pe un “gunoi”. Din păcate pe zi ce trece suntem tot mai răi , oamenii nu empatizează pt oameni dar'mite pt animale”, sunt doar o parte din sutele de comentarii pe care le-a adunat anunțul lui Emil Boc. 

Clujul are și singurul cimitir-parc din România, cel mai modern din România. Conceptul de cimitir-parc a fost dezvoltat în țările vestice și preluat și de autoritățile din Cluj pentru a dezvolta spațiile verzi din zona cimitirelor în contextul realizării unui loc de reculegere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net