Pentru o femeie din Tanzania, Klaus Iohannis este ultima speranță. Răpită de tată nu și-a mai văzut mama româncă

Ultima actualizare:

Kibibi, cunoscută şi ca Elena Rajab Mwinge (43 de ani), localnică din Keko Akida, zona Mivinjeni, districtul Temeke își pune mari speranțe în vizita președintelui Klaus Iohannis în Tanzania. Femeia ar vrea să își găsească mama româncă. Problemele financiare au împiedicat-o să ajungă în Kenya, acolo unde România are ambasadă. Povestea femeii care susține că a fost răpită de propriul tată.

Elena Mwinge, femeia care își caută mama româncă. Foto: Facebook
Elena Mwinge, femeia care își caută mama româncă. Foto: Facebook

Kibbi a aflat la 12 ani că mama ei este româncă

Kibibi s-a născut la Bucureşti, în România, în 10 ianuarie 1980, dintr-o mamă româncă şi un tată tanzanian, Rajab Mwinge. Însă Mwinge, care se afla în România pentru studii medicale, s-a întors acasă în 1981, cu Kibibi, fără ştirea mamei sale, scrie News.ro.

Kibibi a declarat pentru The Citizen că a trăit cu dorinţa de a-şi cunoaşte mama biologică, însă visul ei a devenit un coşmar întrucât nu a reuşit să acopere costurile unei călătorii în România.

Ea a fost crescută de o mamă vitregă, iar tatăl ei a lucrat, ca personal medical, la Organisation of Tanzania Trade Unions (OTTU) şi la spitale private, dar a murit în 2015.

Ea a povestit că, atunci când era în clasa a şasea, vecinii i-au spus că femeia care o creştea nu era mama ei biologică şi că aceasta era o femeie albă. Kibibi a spus că ulterior mătuşa sa Salma Mwinge i-a dezvăluit că este originară din România, unde tatăl ei a fost la studii, însă i-a spus că mama sa a murit.

„Tatăl meu mi-a confirmat că mama este cetăţean român, cu numele Dorina Illnesco”, a afirmat el.

Kibibi a menţionat că a încercat să găsească ambasada României, dar cea mai apropiată se afla în kenya, unde ea nu putea să ajungă.

Și-a găsit mama pe rețelele sociale

În decembrie 2020, femeia a început să îşi caute mama pe reţelele sociale.

Am tastat numele dat de tatăl meu (Dorina Illnesco). Din fericire, am găsit pe cineva despre care cred că este femeia pe care o căutam (…) Am trimis un mesaj care spunea: «Unde eşti mamă, mi-e dor de tine».

În loc să primesc un răspuns cum mă aşteptam, o altă femeie, Gina Soana, mi-a trimis o cerere de prietenie”, a afirmat Kibibi.

Ea a adăugat că şi-a dat seama că acea femeie este cumnata ei, soţia fratelui său care căuta o rudă a cărei mamă se numea Dorina Soana şi care trăia în Tanzania.

Kibibi a afirmat că, ulterior, cumnata ei i-a confirmat că ea era cea căutată şi că mama ei este în viaţă. La un moment dat, a povestit Kibibi, a văzut-o pe mama ei printr-un apel video pe Facebook.

Tatăl tău m-a minţit şi te-a furat când s-a întors în Tanzania. (…) Mama insista să o vizitez în România. Ea este în vârstă acum, dar posibilităţile mele financiare nu îmi permit să călătoresc pentru a-mi întâlni iubita mamă”, a adăugat Kibibi.

Femeia a mărturisit că este îngrijorată pentru că de câteva luni nu a mai vorbit cu mama sa, dar rudele din România au asigurat-o că este bine.

Kibibi doreşte ca preşedintele Iohannis şi delegaţia sa să îi îndeplinească visul de a-şi întâlni mama.

Și soţul lui Kibibi afirmă că speranţele familiei rămân în vizita preşedintelui Iohannis, adăugând că probabil, într-un final, Kibibi îşi va întâlni mama.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net