Primarul din Miercurea Ciuc, amendat pentru indicatoarele în limba maghiară

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Harghita, Gheorghe Filip, a declarat, pentru Mediafax, că primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a fost sancţionat contravenţional pentru a doua oară, după ce a refuzat să înlocuiască panourile de orientare din oraş care au fost inscripţionate mai întâi în limba maghiară şi apoi în limba oficială a statului.

"Este vorba despre panourile care sunt amplasate în faţa Tribunalului Harghita şi în apropierea Liceului teoretic «Marton Aron» din Miercurea Ciuc. Prima amendă, pe care a primit-o în cursul lunii august, a fost de 21 de puncte, respectiv de 1.260 de lei, şi i s-a pus în vedere să le înlocuiască în decurs de 30 de zile. Primarul nu a respectat termenul acordat, motiv pentru care, marţi, poliţiştii rutieri l-au sancţionat din nou, de această dată cu o sută de puncte, valoarea amenzii fiind de 6.000 de lei", a precizat Gheorghe Filip.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Miercurea Ciuc, viceprimarul Antal Attila, a declarat, la rândul său, că amenzile aplicate de poliţiştii rutieri au fost contestate la Judecătoria Miercurea Ciuc şi că panourile nu vor fi înlocuite până când instanţa nu se va pronunţa.

"Am contestat amenzile la Judecătoria Miercurea Ciuc. Cauza încă nu a fost pusă pe rol şi, până când instnţa de judecată nu ne va obliga, nu vom înlocui panourile de orientare care fac obiectul sancţiunilor contravenţionale", a spus Antal Attila.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc a adăugat că panourile au fost amplasate în oraş în urmă cu aproximativ trei ani şi că este "surprinzător că ele au devenit abia acum o problemă".

Citeşte mai multe detalii pe adevarul.ro.

cub camelia șucu (1) png
cub lia bugnar theo rose png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
cub Kirstie Alley
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg
vremea polei jpeg