Românii au început pregătirile pentru Sărbători. Cât costă un kilogram de carne de porc direct de la crescătorii locali
Chiar dacă de abia am ajuns la jumătatea lunii octombrie, mulți români au început deja să se ocupe de masa de Crăciun. Iar, fără doar și poate, detaliul cel mai important atunci când vine vorba despre preparatele tradiționale de sărbători este carnea de porc. Oamenii deja au început să rezerve porci direct de la crescătorii locali.

Chiar dacă ne aflăm încă în luna octombrie, mulți români deja au început să facă pregătiri pentru masa de sărbători. Iar atunci când vine vorba despre preparatele tradiționale de Crăciun, cel mai important detaliu este, fără doar și poate, carnea de porc.
Românii au început deja să facă rezervări la crescătorii locali, iar unii fermieri deja sunt nevoiți să refuze clienți deoarece cererea este mult prea mare. Fermierii spun că românii care vor aștepta până în luna decembrie riscă să rămână fără carne de porc românească, cererea fiind foarte mare.
Românii deja au început pregătirile pentru Crăciun
La o carmangerie, prețul pentru un kilogram de carne de porc pornește de la suma de 15 lei. Un kilogram de piept de porc poate costa 24 de lei, în timp ce mușchiulețul ajunge chiar și la 33 de lei. În același timp, prețul cotletului variază între 25 și 28 de lei pe kilogram.
Românii care aleg să cumpere animalul direct de la ferme vor plăti 15 lei pe kilogram atunci când iau animalul viu. Însă, dacă preferă să cumpere o carcasă, atunci prețul ajunge la 25 de lei. Iar pe măsură ce Crăciunul se apropie, aceste prețuri vor urma să crească.
Cât costă un kilogram de carne de porc
Cei mai mulți cumpărători din țara noastră au spus că preferă să cumpere carne locală, deoarece știu precis care este proveniența și calitatea ei. Cu toate acestea, autoritățile sfătuiesc oamenii să fie atenți de unde cumpără carne și să se asigure că porcii au toate analizele făcute.
Fermierii spun că cererea este atât de mare, încât cei care amână până în decembrie riscă să nu mai găsească carne românescă de porc.



































