Sănătate
Pagina 287

Ceașca de sănătate: Laptele de capră protejează sistemul imunitar
Pentru a afla cu certitudine ce efect are laptele de capră asupra stării noastre de sănătate s-au făcut numeroase studii, iar despre competiția acestuia cu laptele de vacă cercetătorii și-au spus, deseori, punctul de vedere.

De ce e bine să mănânci mai des migdale
Migdalele sunt o sursă excelentă de nutrienţi, grăsimi mononesaturate benefice şi de vitamina E. Toate acestea luptă împotriva maladiei Alzheimer. Acesta este doar unul dintre beneficiile consumului de migdale.Întăresc oaseleigdalele conțin din plin și minerale, printre care mangan, care contribuie la întărirea oaselor şi reglează zahărul din sânge. De asemenea, în compoziția lor se găsește și magneziu. Acesta s-a dovedit a avea un rol esențial în funcţionarea organelor, muşchilor şi a nervilor.

Ierburi aromatice și mirodenii care te apără de cancer
Condimentele sunt extrem de sănătoase și au fost folosite de secole pentru menținerea unei stări de sănătate și vitalitate. Află care sunt cele mai sănătoase mirodenii care pot preveni cancerul!

Cum recunoști cardiopatia ischemică
Una dintre cele mai frecvente boli de inimă, cardiopatia ischemică poate fi fatală dacă nu este tratată din vreme.Tulburarea miocardică afectează arterele coronare, care se blochează sau se îngustează. Prin urmare, mușchiul inimii nu mai primește suficient sânge, oxigen, acizi grași și glucoză. Boala se poate manifesta prin angină pectorală sau poate fi asimptomatică.

Află ce substanțe cancerigene se găsesc în semipreparatele cu fructe de mare
Fructele de mare sunt bogate în minerale, în special în zinc și seleniu, și sunt la mare căutare pentru că au foarte puține calorii. Însă, semipreparatele cu fructe de mare, deși sunt o alternativă ieftină și la-ndemână, sunt mai nocive decât credem.

Ce poţi trata cu ceai de brusture
Nimic nu e mai simplu decât să faci un ceai, mai ales dacă acesta poate înlocui tratamente medicamentoase. Nu e un secret că licoarea de brusture e “duşmanul” multor boli, datorită proprietăţilor sale de excepţie. Iată care sunt cele mai importante probleme de care poţi scăpa cu o simplă cură cu ceai de brusture!

Ce sucuri să bei când eşti bolnav
Sucurile pot fi remediul la care poţi apela pentru calmarea simptomelor, în mai multe afecţiuni. Iată care sunt cele mai potrivite sucuri de legume şi fructe, în funcţie de boala de care suferi!Suc contra stresului: în cazul în care eşti stresat poţi bea un suc din banane, căpşuni şi pere.Suc contra artritei: durerile provocate de artrită pot fi calmate dacă urmezi o cură cu suc de ţelină, morcov, anans şi lămâie.

Dieta corectă pentru a preveni și trata bolile renale
Starea rinichilor depinde, în mare măsură, de câtă apă bem și de alimentele pe care le consumăm. În cazul în care ești diagnosticat cu boli renale, este foarte important să respecți recomandările nutriționale ale medicului.Cele mai multe toxine sunt aduse în corp prin alimentație. Iar cu cât avem mai multe toxine în organism, cu atât rinichii vor fi mai solicitați. Pentru a preveni și trata bolile de rinichi, adoptă o alimentație echilibrată, cu cât mai puține produse procesate, cu aditivi sau c

Tipul de sânge îți arată ce e bine să mănânci
În alegerea alimentelor pe care le consumi zi de zi, ia în calcul și grupa ta de sânge. Te poți orienta în funcție de acest criteriu pentru a avea o dietă potrivită.Alimentaţia în funcţie de grupele de sânge promovează alimentele proaspete şi le exclude pe cele post-procesate care au invadat magazinele. De asemenea, se exclud din alimentaţie cafeaua, ciocolata și fast-food-urile. Un lucru rău este acela că acest tip de dietă poate speria oamenii care nu sunt familiarizaţi cu principiile nutriţie

Efectele sănătoase ale condimentelor
Fără condimente, mâncărurile nu au nici un gust. Şi, dacă te gândeşti că sunt şi foarte sănătoase, atunci sunt o binecuvântare a naturii. Pot înlocui cu succes sarea, grăsimile şi zahărul, ceea ce înseamnă că-ţi menţii silueta şi ţii departe mai multe boli.

Sfatul doctorului: dacă îți lași copilul să folosească telefoane sau tablete, iată ce ar trebui să știi
Din ce în ce mai mulți părinți apelează la tablete pentru a oferi divertisment copiilor, dar cu toții știm că expunerea la acele ecrane luminoase nu este cea mai inspirată alegere.Încă din 1999, foarte mulți doctori pediatri au insistat pe o restricție foarte importantă dedicată copiilor mai mici de doi ani.Vezi AICI sfaturile doctorilor privind copiii tăi

Dieta cu ciuperci
Dacă vrei să scapi de grăsimea de pe coapse și din talie, încearcă dieta cu ciuperci! Vei slăbi între 8 și 12 kilograme, într-o singură lună. Iată ce presupune acest regim!Ciupercile sunt sărace în calorii, dar sunt foarte sățioase. 100 de grame de ciuperci are doar 25 de calorii.5 reguli esențiale în acest regim de slăbire1. Ciupercile trebuie consumate la toate cele trei mese principale ale zilei. Poți să le prepari la aburi, la cuptor, pe grătar. Important este să nu le combini cu carne grasă

Ştiai că poţi trata zeci de boli cu untura de bursuc?
În caz că nu știai, grăsimea de bursuc, un animal foarte curat, poate fi utilizată ca atare sau în amestec, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru combaterea bolilor respiratorii. Beneficiile sale nu se opresc aici. Află care sunt beneficiile acestei grăsimi de-a dreptul miraculoasă.

Când e necesară radiografia pulmonară
La fiecare 30 de secunde, o persoană moare de cancer la plămâni. Radiografia pulmonară, care ajută la diagnosticarea acestei afecţiuni, ar putea salva vieţi. De asemenea, analiza este utilă pentru depistarea unor boli precum TBC-ul şi pneumonia.Când trebuie făcutăDacă ești fumător înrăit, iar activităţile obişnuite pe care le faci zi de zi, dar mai ales respiraţia, devin dificile, mergi la un consult. Medicul va recomanda şi o radiografie pulmonară, dacă va considera că este nevoie.

Pietrele la rinichi: de ce apar și cum le tratezi
Litiaza renală, adică prezența calculilor sau pietrelor la rinichi, poate da dureri insuportabile. O cauză importantă a apariției acestora este consumul insuficient de apă.Din ce în ce mai multe persoane sunt diagnosticate cu litiază renală, a cărei prevalență a crescut în ultimii 30 de ani. Se estimează că 5 până la 10% din oameni au suferit o colică renală o dată în viață. Pietrele la rinichi apar în urma cristalizării sărurilor minerale și a acizilor prezenți în concentrație prea mare în urin

Această dietă ajută la scăderea colesterolului
Mâncarea grasă, cu aport caloric mare și lipsa activității fizice sunt principalii factori care duc la creșterea valorilor colesterolului rău, LDL-ul. Deși nu are simptome evidente, hipercolesterolemia favorizează apariția problemelor cardiace.

Râsul, cel mai bun medicament
Nu există un alt ”tratament” mai ieftin şi la îndemâna oricui. Râsul înlesneşte apropierea dintre oameni, aduce bună dispoziţie, dar este şi foarte benefic pentru organism. Contribuie la întărirea sistemului imunitar, creşte nivelul de energie, diminuează durerea şi protejează de efectele dăunătoare ale stresului.

Îţi pui implanturi sau faţete dentare? Află cum vei arăta!
Ai nevoie să-ţi repari dantura, să-ţi pui implanturi sau faţete? Zâmbetul tău va arăta complet diferit după această procedură. Schimbarea este una majoră şi, cum imaginea e importantă, medicii stomatologi îţi oferă posibilitatea de a-ţi „desena” pe calculator, în prealabil, întreaga lucrare.

Cele mai bune ceaiuri în răceală şi gripă
Ceaiurile din plante medicinale reprezintă un remediu de bază atunci când eşti răcit. Pe lângă faptul că te ajută să te hidratezi mai bine, ele vin cu o mulţime de beneficii date de principiile active din plante.

7 soluții eficiente pentru alungarea uitării
Dacă programul nostru de muncă este deseori foarte încărcat și ne epuizează, dacă anturajul nostru ne stresează zi de zi, atunci, starea de sănătate a memoriei se deteriorează, susţin oamenii de ştiinţă. Când trebuie să memorăm foarte multe lucruri din domeniul nostru de activitate, dar şi amănunte legate de priorităţile cotidiene, treptat-treptat începem să uităm, iar confruntarea cu acest disconfort este dureroasă.

Tratează depresia cu sunătoare!
Nu mai faci faţă ritmului alert în care trăieşti? Stresul te doboară? Eşti într-o continuă indispoziţie? Fă-ţi un ceai de sunătoare şi vei vedea cum îţi revine pofta de viaţă şi zâmbetul!

Atenție la vopseaua de păr! Te poate îmbolnăvi de cancer
Alegerea unui produs cosmetic sau de îngrijire personală nu mai este un lucru atât de ușor de făcut, datorită multitudinii de ingrediente de natură chimică folosite la fabricarea acestor produse. Din cauza substanțelor din compoziție, și vopseaua de păr îți poate pune în pericol sănătatea și se pare că, cu cât o utilizezi mai des, cu atât cresc riscurile de a te alege cu boli grave.

5 alimente care te scapă RAPID de kilogramele nedorite şi de celulită
Îţi doreşti să slăbeşti, dar şi să scapi de celulită, aşa că ai nevoie de câteva soluţii MINUNE care să te ajute să arzi caloriile rapid. Noi îţi prezentăm câteva variante simple, la îndemână şi extrem de eficiente.

Plante care îţi întăresc imunitatea
În sezonul rece, rezistenţa organismului în faţa bolilor scade. Citeşte în revista “Click! pentru femei” ce remedii naturiste te ajută să-ţi consolidezi imunitatea şi să faci faţă mai bine virozelor!

O nouă abordare privind problema autopsiei
Deseori, în cazul unor decese survenite instantaneu, familia nu acceptă autopsia persoanei defuncte, pentru a afla cauza morţii. O nouă abordare a problemei autopsiei a fost propusă şi testată de cercetătorii de la Universitatea Leicester din Anglia într-un studiu efectuat pe 33 de persoane decedate.

Top 10 efecte miraculoase ale celui mai puternic antioxidant: resveratrolului
După numeroase studii care s-au derulat ani și ani, un grup de cercetători conduşi de Dr. David Sinclair de la Harvard University a descoperit un antioxidant puternic. Acesta -se află în mod natural în pielea strugurilor roşii -și poate să activeze, cu adevărat, "gena supravieţurii", fără să aibă restricţie calorică!

Simptomele intoleranţei la gluten
Mulţi dintre cei care au intoleranţă la gluten, cunoscută şi drept boală celiacă, descoperă problema târziu, din cauza simptomelor înşelătoare. Afecţiunea este depistată în urma unor teste de specialitate.Intoleranța la gluten se manifestă mai des la femei şi mai puţin la bărbaţi. În caz de boala celiacă, mai multe simptome sunt posibile, dar cele asociate cu tractul digestiv sunt cele mai comune:- diaree cronică, uneori alternând cu constipație,- vărsături,- dureri abdominale,- balonare,- flatu

Cât de periculos este lacul de unghii?
Se pare că, pe piaţa din România încă există numeroase lacuri de unghii care conţin toluen, dibutil ftalatul (DBP) şi formaldehidă, substanţe extrem de toxice. Dovadă stă şi faptul că acestea au fost interzise în UE.Toluenul, periculos pentru embrionul umanToluenul este un derivat din benzen. Acesta se foloseşte, de cele mai multe ori, ca diluant pentru vopselurile industriale. Există studiile pe animale care au demonstrat că această substanţă poate fi extrem de periculoasă pentru embrionul uman

Sânge în urină. Poate fi cancer renal?
În cele mai multe cazuri, cancerul de rinichi evoluează fără simptome specifice. Adesea, este depistat în urma unor analize precum ecografia abdominală.Cancerul renal este de 2 ori mai frecvent la bărbați, vârsta medie de apariție a bolii fiind 62 de ani. Printre factori de risc ai acestei afecțiuni grave se numără: fumatul, hipertensiunea arterială, obezitatea, mediul toxic de lucru (metale grele, azbest) și unele mutații genetice.

Alimente contra depresiei
Buna dispoziţie depinde de mulţi factori, iar unul dintre ei este alimentaţia. Află din revista „Click! pentru femei“ ce produse obişnuite au efect antidepresiv, stimulând, la nivel cerebral, secreţia neurotransmiţătorilor care induc o stare de bine.