5 remedii naturiste care te ajută în sinuzită

Nasul înfundat, secreţiile nazale şi durerile de cap sunt câteva dintre manifestările sinuzitei. Pe lângă tratamentul medicamentos, există și remedii naturale prin care poți trata această boală. Iată cinci tratamente împotriva sinuzitei! 

image
  • Ceapa este foarte bună pentru deschiderea sinusurilor, grație compușilor cu sulf care luptă împotriva bacteriilor și a ciupercilor. Taie o ceapă în bucăți mici și pune-le într-o oală cu apă. Lasă apa să fiarbă timp de 5 minute și inhalează vaporii. Strecoară apoi lichidul și bea-l. Repetă acest procedeu de câteva ori pe zi, timp de aproximativ o săptămână, și vei scăpa de infecție.
  • Turmericul este recunoscut pentru proprietățile sale antibiotice, antivirale și antiinflamatorii. Este foarte bun pentru congestie, deoarece are un compus activ numit curcumina, care poate ajuta la vindecarea umflării țesutului sinusurilor, precum și la eliberarea căilor respiratorii. Amestecă pulbere de turmeric într-un pahar cu apă caldă și fă gargară de câteva ori pe zi, timp de 5-6 zile. Mai poți încerca să bei zilnic, timp de aproximativ o săptămână, următorul amestec: o linguriță cu praf de turmeric și puțină miere într-un pahar de lapte.
  • Hreanul este foarte util pentru eliminarea mucusului. La fel ca ceapa, hreanul conține sulf și funcționează ca un antibiotic natural. Pune hrean proaspăt ras în gură și ține-l până îi dispare aroma, apoi înghite-l. Repetă acest proces de câteva ori pe zi, timp de o săptămână, până când infecția dispare, conform alegesanatos.ro.
  • Uleiul de oregano este bine cunoscut pentru efectele sale curative, fiind antiviral, antibacterian, antifungic, antiinflamator și antioxidant. Pune câteva picături de ulei într-o jumătate de cană de apă clocotită. Inhalează aburul pentru a elimina congestia și pentru a-ți elibera sinusurile. Este indicat să faci asta în fiecare zi, până când infecția dispare. Sau pune câteva picături de ulei de oregano într-un pahar cu apă și bea acest amestec de câteva ori pe zi.
  • Usturoiul consumat ca atare sau sub formă de pulbere ameliorează simptomele sinuzitei. Este antibiotic natural, întărește imunitatea și are proprietăți antifungice și antibacteriene. O altă metodă de a desfunda sinusurile constă în tăierea a 3-4 căței de usturoi, pe care îi adaugi într-o cană cu apă clocotiă, apoi inhalezi aburii care se evaporă. Repetă procedeul de 2-3 ori pe zi.
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net