Alimentul-vedetă de pe TikTok, tot mai căutat în supermarketuri. Sănătos, bogat în proteine și ideal pentru slăbit
Românii sunt înnebuniţi după brânza cottage. Această brânză „minune”, cu puţine calorii şi bogată în proteine, a devenit vedeta ultimilor ani pe TikTok, unde circulă mii de reţete care o au ca ingredient principal, inclusiv reţete de îngheţată. Vânzările în supermarketurile din România au crescut cu 20% doar în ultimele luni.

Ştiai că, dacă pui într-un blender o cutie de brânză cottage, un ou, usturoi şi sare, apoi mixezi totul şi compoziţia o pui într-o tavă la cuptor, obţii o lipie proteică ideală pentru slăbit? Nu vei avea remuşcări după ce mănânci acest cheesecake proteic. Pune în blender brânza cottage şi iaurtul grecesc, apoi ouăle, esenţa de vanilie şi mierea.
În prăjituri, pizza, rulouri sau salate, brânza cottage şi-a făcut loc peste tot şi provoacă imaginaţia celor care intră în bucătărie cu dorinţa de a pregăti o masă sănătoasă şi hrănitoare!
„Am urmărit pe TikTok nişte filmuleţe şi m-am inspirat de acolo! Merg şi la sală şi o folosesc pentru proteine”, a spus o tânără.
„Dacă am luat o dată şi mi-a plăcut, am continuat!”, relatează observator.ro.
Perfectă pentru cei care țin regim, dar şi pentru pasionaţii de fitness
În hypermarketuri, rafturile cu brânză cottage sunt tot mai generoase. În unele magazine există peste 10 sortimente. Unele sunt cu sare, altele au mai multă sau mai puţină grăsime, iar altele sunt destinate persoanelor intolerante la lactoză.
Cererea a crescut cu 20% în ultimele luni, conform datelor de la retaileri.
Nutriţioniştii confirmă acest trend şi recomandă brânza cottage atât celor care ţin regim, cât şi celor care doresc o dietă echilibrată.
„Nu are atât de multă grăsime precum telemeaua sau alte varietăţi de brânză care tind să se ducă către 20% grăsime. Este o brânză slabă, mai ales dacă se merge şi pe varianta degresată, accentul punându-se pe aportul de proteine. Pentru cineva care doreşte să menţină controlul greutăţii este o alegere foarte bună”, a explicat Şerban Damian, nutriţionist.
Brânza cottage era iniţial preparată acasă, la sat. În România, poate fi uşor comparată cu brânza proaspătă de vaci. O cutie de brânză cottage costă între 6 şi 15 lei.


































