Ananasul, cel mai bun pentru creier
Ultima actualizare:
Ananasul este fructul ce poate fi consumat în orice anotimp. În stare proaspătă sau în conservă, el poate lupta împotriva unor afecţiuni, de la inflamaţii şi indigestie până la osteoporoză. Iată de ce este indicat să îl incluzi în dietă!
- Indigestie. Conţine bromelaină, o enzimă care favorizează digestia şi împiedică balonarea. Ea se regăseşte doar în ananasul proaspăt, care trebuie consumat, de preferinţă, după o masă copioasă.
- Creier. Este o excelentă sursă de zaharuri naturale, care asigură glucoza esenţială pentru corpul tău. Acesta îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi creşte puterea de concentrare, conform www.alegesanatos.ro.
- Anticancerigen. O ceaşcă de ananas proaspăt conţine 70 de miligrame de vitamina C şi 95 de miligrame de vitamina A, furnizând doza zilnică de vitamina C şi aproximativ 1/5 din doza zilnică de vitamina A. Aceste vitamine protejează celulele sănătoase de ameninţarea radicalilor liberi, ce favorizează apariţia cancerului şi vindecă celulele deteriorate.
- Oase. Prin conţinutul de mangan, întăreşte oasele şi ţesuturile conjunctive. Persoanele în vârstă, care prezintă un risc mai mare de oase fragile, ar trebui să includă ananasul în alimentaţie, pentru a spori rezervele de mangan din organism.
- Cheaguri de sânge. Acest fruct tropical, bogat în cupru, previne formarea cheagurilor de sânge şi bolile osoase. Cuprul stimulează producţia de hemoglobină din organism şi accelerează cicatrizarea rănilor. Carenţa de cupru cauzează osteoporoză, anemie, probleme cu glanda tiroidă şi scăderea numărului de limfocite.
- Cură de slăbire. Ananasul proaspăt este sărac în calorii. O cană cu bucăţi de ananas are mai puţin de 100 de calorii. Deşi este foarte dulce, poţi să îl incluzi în dietă fără să îţi faci griji că iei în greutate.
- Ochi. Datorită conţinutului de betacaroten, ananasul reduce cu până la 35% riscul afecţiunilor oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară a retinei.