Care e, de fapt, cea mai recomandată apă pentru sănătate. Ce spun specialiștii: „Mă face să mă simt extrem de bine”

Ultima actualizare:

Hidratarea este extrem de importantă și este recomandat să bem cât mai multă apă zilnic, mai ales în sezonul de vară. Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit care este cea mai bună și sănătoasă apă pentru organism. Se pare că are multe beneficii și este indicat să o consumăm în cantități cât mai mari.

apa alcalina jpg

„Eu pledez pentru apa cu lămâie”

Prof. Dr. Vlad Ciurea le recomandă oamenilor, cu fiecare ocazie, cele mai sănătoase diete pentru organism. Acesta susține că băuturile și alimentele pe care le consumăm ne afectează mai mult sau mai puțin sănătatea. Celebrul neurochirurg a dezvăluit care este cea mai bună apă pentru consum.

Se pare că cea cu lămâie, la temperatura camerei sau puțin rece, este cea mai indicată pentru organism. De asemenea, specialistul susține că apa minerală este extrem de sănătoasă, datorită conținutului de minerale. Totuși, nu mulți tolerează această apă, din cauza faptului că are acid și balonează.

 “Fiecare trebuie să bea orice apă îi place. Dar eu pledez pentru apa cu lămâie, la temperatura camerei sau ușor mai rece, și apa minerală face foarte bine, pentru că este încărcată cu minerale, dar cu toții știm că balonează. Nu toată lumea o suportă.

Personal, eu sunt foarte mare amator de apă minerală și am impresia că mă hidratează și îmi satisface senzația aceea de sete. Puțin rece, mă face să mă simt extrem de bine”, a explicat medicul la Sfat de Sănătate, de la Antena 3 CNN.

„Eu pledez pentru apa cât mai alcalină”

În urmă cu ceva timp, medicul Vlad Ciurea a vorbit despre apa alcalină, care este recomandată pentru a preveni bolile grave, precum cancerul sau afecțiunile neurodegenerative.

 “Eu pledez pentru apa cât mai alcalină. Cu cât înaintăm în vârstă, devenim tot mai acizi. Viața, supărările, necazurile, pierderile în familie, mâncarea, toate duc la asta. În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice despre care mi-e jenă să spun numele.

Medical le spunem neoplazii, iar în aciditate se dezvoltă toate bolile grave ale creierului, cărora noi le spunem neurodegenerative. Adică nu mai funcționează normal. Parkinson, Alzheimer, toate acestea favorizează accidentele vascular cerebrale. De aceea trebuie să bei apă cât mai alcalină. Eu beau o apă alcalină”, spunea Vlad Ciurea în podcastul lui Măruță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net