Ce este Ashwagangha, tot mai des folosită de români? Beneficiile sale pentru sănătate sunt nenumărate

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de „ginseng indian", este o plantă medicinală tradițională din India, care a fost utilizată de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni. Planta este cunoscută pentru proprietățile sale nenumărate, ajutând organismul să se adapteze la stres și să își mențină echilibrul.

Ashwagangha are numeroase beneficii pentru sănătate
Ashwagangha are numeroase beneficii pentru sănătate

Reduce stresul și anxietatea

Studiile au demonstrat că ashwagandha poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății. Un studiu publicat în revista Phytomedicine a constatat că extractul de ashwagandha a redus semnificativ nivelul de cortizol, un hormon de stres, la participanții care l-au luat timp de 60 de zile. 

Îmbunătățește somnul și starea de spirit

Ashwagandha poate ajuta și la îmbunătățirea somnului și a stării de spirit. Un alt studiu a arătat că un supliment de ashwagandha a îmbunătățit semnificativ calitatea somnului și starea de spirit a participanților, în comparație cu grupul placebo.

În plus, ashwagandha poate fi benefică pentru funcția cognitivă și memoria. Un studiu efectuat pe subiecți sănătoși a arătat că suplimentarea cu ashwagandha a dus la îmbunătățiri semnificative ale atenției, vitezei de procesare a informațiilor și a capacității de memorare.

Proprietățile antiinflamatorii ale ashwagandha au fost, de asemenea, studiate. Un studiu a arătat că un extract de ashwagandha a redus semnificativ nivelul de markeri inflamatorii la subiecții cu artrită reumatoidă. Alte studii au arătat că ashwagandha poate reduce inflamația și durerea la persoanele cu alte afecțiuni inflamatorii, cum ar fi boala inflamatorie intestinală și psoriazisul.

Ashwagandha poate fi benefică și pentru sănătatea cardiovasculară, deoarece poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Un studiu a arătat că extractul de ashwagandha a redus semnificativ tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială, în comparație cu grupul placebo. De asemenea, alte studii au arătat că ashwagandha poate reduce nivelul de colesterol total și LDL (colesterolul "rău").

În plus, ashwagandha poate susține funcția imunitară și poate îmbunătăți fertilitatea masculină prin creșterea numărului de spermatozoizi și a motilității acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nemo a  câștigat Eurovision pentru Elveţia cu The Code  Foto X ESC Discord jpg
image
image
image
image
image
image
foto jpg
Nemo Eurovision 2024 jpg
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net