Ce puteri miraculoase are uleiul de măsline

Ultima actualizare:

    Uleiul de măsline  menține inima sănătoasăSursa foto: Adevărul.ro
Uleiul de măsline menține inima sănătoasăSursa foto: Adevărul.ro

Se spune că Ramses al II-lea, care a domnit în Egipt între anii 1300-1200 î.C. bea ulei de măsline de câte ori avea probleme de sănătate. În acea vreme, uleiul de măsline era folosit la încoronări, în ofrandele de sacrificiu, precum și ca aliment sau medicament. Vechii evrei considerau că untdeletmul de măsline este cheia longevității și întineririi puterilor mintale. Deseori, ei trăiau câte 100 de ani și mai mult; cu toții- bărbați sau femei, bogați și săraci deopotrivă- foloseau zilnic uleiul de măsline ca unguent.

Așa cum menționau documentele vremii de atunci, uleiul pătrundea în corp, cu ocazia masajelor, îndepărta durerile și refăcea forțele. În zilele noastre știm că uleiul de măsline  protejează venele și arterele, reglează hipertensiunea, previne cheagurile și alungă pericolul morții din orice  cauze, inclusiv cancer.   

 Uleiul de măsline menține inima sănătoasă și coboară tensiunea

 Numeroasele studii făcute pe tema uleiului de măslime  menționează că locuitorii țărilor mediteraneene- Italia, Grecia, Spania și sudul Franței- care urmează diete foarte dependente de uleiul de măsline, riscă numai pe jumătate să moară de inimă în comparație cu americanii. Și regimul lor alimentar conține grăsimi. Totuși, mediteraneenii chiar dacă mănâncă mai mult decât americanii,  o bună parte din grăsimea consumată de aceștia provine din uleiul de măsline. Ei consumă însă puține grăsimi animale. Într-un studiu pe această temă, realizat într- un interval de 15 ani, doar 38  din 10.000 de locuitori ai Cretei au murit de inimă, în comparație cu 778 de americani care au trăit mai puțin din cauza afecțiunilor cardiovasculare.

Cum protejează uleiul de măsline inima și arterele :

1.Reduce nivelul colesterolului I.D.L. rău din sânge; 2. Crește nivelul colesterolului H.D.I. bun din sânge. 3. Împiedică formarea cheagurilor. Iată un aspect remarcabil constatat de un studiu realizat la Universitătea din Kentucky:  două  treimi de lingură de ulei de măsline, consumate zilnic, coboară cu circa  cinci puncte  tensiunea sistolică și cu patru puncte tensiunea diastolică, la bărbați.  În timp, consumul uleiului de măsline a fost denumit ”uleiul longevității”, dar și leacul care îmblânzește durerile articulațiilor când este folosit prin  masaj.

Concluziile mai multor studii realizate în diverse țări precizează că  antioxidanții din uleiul de măsline ajută la întârzierea îmbătrânirii și mențin în viață celulele organismului, mai mult timp la persoanele care consumă frecvent în dietă acest ulei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apartament bucuresti 2 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
famlie vacanta casa istock jpg
cheilebicazului4 scaled jpg
conacul sava brancovici sothebysrealty jpg
image png
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net