Ceaiul din rădăcină de păpădie, un adevărat miracol pentru sănătate. De ce trebuie să-l consumi cât se poate de des

Papadia (taraxacum officinale) este un remediu medicinal natural de sute de ani. Această plantă ajută la curățarea organismului, reglează nivelului de zahăr din sânge, scade colesterolul, luptă împotriva cancerului și ajută la pierderea de kilograme.

Ceaiul de păpădie te poate ajuta să slăbești. Foto: Click.
Ceaiul de păpădie te poate ajuta să slăbești. Foto: Click.

Ce este ceaiul de rădăcină de păpădie?

Ceaiul de păpădie este de obicei făcut din rădăcina de păpădie, dar uneori frunzele, tulpinile și chiar întreaga plantă sunt utilizate pentru a face o astfel de băutură. 

Încărcată cu antioxidanți, vitamine și nutrienți esențiali, această băutură vă va oferi cu siguranță un impuls. Deoarece veți găsi păpădie în aproape fiecare câmp și gazon, puteți alege cu ușurință câteva fire din această plantă și vă puteți face singuri ceaiul. Cu toate acestea, alegerea propriilor păpădii trebuie făcută cu prudență. În multe locuri se pulverizează pesticide, așa că cel mai bine este să știi zona din care vei recolta.

Atât de mulți băutori de ceai iubesc pur și simplu gustul rădăcinei de păpădie! Poate varia de la un gust plăcut și delicat dulce până la o băutură mai robustă și mai consistentă. Dar există cu adevărat beneficii pentru sănătate în a bea acest ceai? Să ne uităm la ce poate face această floare de gazon de vară pentru corpul uman.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceai de păpădie

Fiind o medicină tradițională chineză străveche, plantele de păpădie au fost recoltate de secole pentru a ajuta oamenii să depășească condițiile de sănătate. În zilele noastre se fac cercetări științifice pentru a vedea dacă planta de păpădie are potențiale beneficii pentru sănătate pentru corpul uman. Iată câteva dintre principalele moduri în care consumul de ceai de păpădie ar putea ajuta.

#1. Efect diuretic

Ceaiul de păpădie poate fi un diuretic natural, dacă vă simțiți vreodată lent sau umflat sau doriți doar să vă curățați organismul. O ceașcă fierbinte din acest ceai oferă suficiente proprietăți diuretice pentru a curăța organismul și a elimina excesul de zahăr și toxinele din ficat și rinichi.

#2. Scade zahărul din sânge

Ceaiul de păpădie poate ajuta la combaterea diabetului în mod natural. Unele dovezi științifice arată că păpădia moderează nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea toleranței la insulină. Acest studiu arată o legătură directă între extractele de păpădie și eliberarea de insulină în pancreas și modul în care aceasta poate contracara efectele hiperglicemiei.

#3. Încărcat cu antioxidanți

Cercetările sugerează că antioxidanții sunt buni pentru organism, iar ceaiul de păpădie este încărcat cu ei. De asemenea, este bogat în beta-caroten, care vă poate ajuta corpul să evite deteriorarea celulelor și stresul oxidativ. Antioxidanții, în general, întăresc sistemul imunitar și conțin abilități de luptă împotriva radicalilor liberi. Atunci când organismul poate lupta împotriva radicalilor liberi, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor.

#4. O modalitate grozavă de detoxifiere

O modalitate excelentă de a elimina toxinele din organism este să sorbiți în mod regulat o ceașcă de ceai de păpădie. Efectele ceaiului de păpădie asupra funcției hepatice arată că are potențialul de a spăla ficatul de toxine, de a îmbunătăți sănătatea ficatului și de a reduce riscul de boli hepatice.

#5. Scade colesterolul

Un alt beneficiu potențial pentru sănătate al ceaiului de păpădie este colesterolul scăzut și riscul redus de probleme legate de inimă, cum ar fi bolile cardiovasculare. Un studiu efectuat pe animale din 2012 a arătat că extractul de păpădie ar putea ajuta la reducerea nivelului ridicat de lipide și a colesterolului din sânge. 

#6. Ceaiul de păpădie și pierderea în greutate

Studii recente au comparat capacitatea rădăcinilor de păpădie de a scădea trigliceridele cu medicamentul pentru pierderea în greutate Orlistat. Ceaiul de păpădie poate ajuta, de asemenea, la inhibarea lipazei pancreatice. Deoarece poate împiedica organismul să rețină apa, acești doi factori dau păpădiei potențialul de a pierde în greutate la subiecții obezi.

#7. Scade tensiunea arterială

Are capacitatea sa de a scădea tensiunea arterială. Păpădia conține potasiu, iar acesta este o modalitate excelentă de a crea electroliți pentru organism. De asemenea, potasiul ajută la prevenirea coagulării sângelui și îmbunătățește fluxul sanguin.

#8. Încărcat cu vitamine

Indiferent dacă luați extract de rădăcină de păpădie, verdețuri de păpădie sau flori de păpădie, tot materialul vegetal este încărcat cu vitamina A, C și K. Vitamina K este excelentă pentru sănătatea oaselor. Vitamina A și vitamina C sunt excelente pentru sănătatea generală. Ceilalți nutrienți prezenți în păpădia sunt potasiul, calciul și magneziul, care ajută la sănătatea generală a unei persoane.

#9. Ajută la prevenirea infecțiilor tractului urinar (ITU)

Planta de păpădie este plină de antioxidanți sănătoși și conține proprietăți antiinflamatorii. Aceasta înseamnă că un ceai din plante de păpădie poate ajuta la combaterea infecțiilor și a tulburărilor vezicii urinare, cum ar fi infecțiile urinare. 

#10. Antiinflamator

Această are proprietăți antiinflamatorii naturale excepționale. Fiecare parte a plantei, de la frunzele de păpădie până la rădăcini, conține antioxidanți care ajută la reducerea inflamației în organism. Potrivit Harvard Health Publishing, inflamația este un factor cheie în cauzarea mai multor afecțiuni grave de sănătate în corpul uman. Consumul acestui ceai poate ajuta la reducerea acestor riscuri prin reducerea inflamației.

#11. Întărirea sistemului imunitar

Cine ar fi crezut că o ceașcă bună de ceai de rădăcină de păpădie prăjită te-ar putea ajuta să te protejezi de bacteriile dăunătoare și să lupți împotriva infecțiilor? Rădăcina de păpădie poate conține proprietăți antivirale și antimicrobiene, care vă ajută să vă apărați organismul împotriva afecțiunilor.

#12. Risc scăzut de cancer

Păpădia a fost studiată ca un remediu medicinal natural pentru capacitățile sale de luptă împotriva cancerului. Un studiu recent a arătat că rădăcinile de păpădie au jucat un rol important în celulele melanomului la om. Cercetătorii au arătat că păpădia ajută la uciderea celulelor canceroase de piele, scrie Firebellytea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net