Cele mai bune remedii cu ţelină

Ultima actualizare:

Cunoscută mai mult pentru savoarea pe care o dă preparatelor culinare, ţelina are efecte benefice asupra sănătăţii. Ajută în bolile de piele, îmbunătăţeşte digestia şi asigură buna funcţionare a aparatului urinar. Din revista “Click! pentru femei” afli cum şi în ce situaţii să pui în aplicare leacurile cu ţelină.

Rădăcina, bună în alergii

Un remediu de încercat în caz de alergii este cel cu rădăcină de ţelină. Peste două linguri de rădăcină de ţelină mărunţită fin, toarnă o cană de apă rece. După ce laşi 2-3 ore, bea lichidul obţinut de trei ori pe zi, cu un sfert de oră înainte de mesele principale. Tot rădăcina de ţelină este bună şi în afecţiuni digestive, cum este gastrita. Peste patru linguri de rădăcină tăiată în bucăţi mici şi aşezată într-un vas mai mare, pune un litru de apă clocotită. Acoperă cu un capac şi las-o timp de opt ore. Bea această infuzie de trei ori pe zi, cu 20-30 de minute înainte de a mânca.

Seminţele, recomandate în cistită

Alături de un tratament clasic, seminţele de ţelină sunt un remediu care merită probat şi de tine dacă te confrunţi cu o cistită. Ai nevoie de o linguriţă de seminţe de ţelină, o cană de apă şi miere. Toarnă apa fierbinte peste seminţe şi las-o pentru 20 de minute să infuzeze. La final, strecoară şi îndulceşte cu miere ceaiul, pentru a avea un gust mai bun. 

Frunzele previn osteoporoza

În bolile de oase, osteoporoză, dureri de spate, artrită, încearcă şi leacuri din ţelină. Ia un kilogram de frunze de ţelină şi mărunţeşte-le cât mai fin posibil alături de coaja şi zeama de la trei lămâi. Amestescă ambele remedii şi lasă-le la macerat în loc uscat şi răcoros, timp de o săptămână. Apoi, strecoară sucul, adaugă-i miere şi păstrează-l la frigider. Bea câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de a mânca. Durerile ar trebui să se domolească după 2-3 zile în care ai băut din sucul de frunze de ţelină.

Sucul alungă insomnia

Când nu reuşeşti cu niciun chip să adormi, testează şi efectul sucului de ţelină. Sunt şanse să scapi de insomnie dacă iei una sau două linguriţe de suc de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale. În plus, o cură cu suc de ţelină este bună şi în bolile de piele. Două pahare de suc pe zi băute timp de o lună sunt de ajutor în perioada de tratare a psoriazisului, a eczemelor şi chiar a accneei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net