Condimentul banal din bucătărie care îți prelungește viața. L-ai consumat de nenumărate ori în viața ta

Este una dintre cele mai consumate plante în majoritatea mâncărurilor, dar este și un adevărat medicament natural care îţi ajută corpul. Bogată în mai mulți nutrienți și folosită în mod tradițional pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv probleme digestive, colici la sugari și respirație urât mirositoare, planta-minune care îţi prelungeşte viaţa este mărarul.

Condimentul banal din bucătărie care îți prelungește viața / Foto: Pixabay
Condimentul banal din bucătărie care îți prelungește viața / Foto: Pixabay

Ca plantă și condiment, mărarul este folosit în mod obișnuit pentru a crește aroma diferitelor feluri de mâncare, însă, pe lângă utilizările culinare, el este bogat în mai mulți nutrienți și a fost folosit în mod tradițional pentru a trata diverse afecțiuni, inclusiv probleme digestive, colici la sugari și respirație urât mirositoare.

Atât frunzele cu o aromă dulce, ierboasă, cât și semințele mai aromate, cu o ușoară aromă de citrice care este similară cu semințele de chimen, conţin potasiu, sulf, sodiu, vitaminele A, B1 şi C şi ne ajută să fim sănătoşi. În timp ce frunzele au proprietăţi foarte importante, tonic-aperitive şi stomahice, semințele combat insomniile.

Mărarul aduce beneficii sănătății

Mărarul vă poate ajuta în caz de insomnii sau indigestii / Foto: Pixabay
Mărarul vă poate ajuta în caz de insomnii sau indigestii / Foto: Pixabay

Mărarul este, de asemenea, o sursă bună de mangan. Deși este necesar în cantități foarte mici, este un mineral esențial care susține funcționarea normală a creierului, a sistemului nervos și metabolismul zahărului și grăsimilor. În plus, mărarul proaspăt oferă 1-2% din DV pentru calciu, cupru, magneziu, potasiu, riboflavină și zinc.

Dacă te decizi să faci o infuzie de mărar, trebuie să știi că are multe beneficii! Stimulează sistemul digestiv, stopează sughițul și durerile de cap, oprește tusea, favorizează lactația și reduce crampele. Totodată, stimulează funcția renală, curăță dinții, ameliorează durerile abdominale și chiar elimină excesul de grăsime. Femeile însărcinate și cele care alăptează nu trebuie să bea suc de mărar.

Mărarul vă poate aduce beneficii sănătății și în următoarele moduri:

1. Proprietăți antibacteriene. Uleiurile esențiale din mărar au efecte antibacteriene care luptă împotriva bacteriilor potențial dăunătoare, cum ar fi Klebsiella pneumoniae și Staphylococcus aureus.

2. Sănătatea oaselor. Mararul conține calciu, magneziu și fosfor - toate acestea fiind importante pentru sănătatea oaselor.

3. Crampe menstruale. Uleiurile esențiale din mărar pot ajuta la ameliorarea durerii de la crampe în timpul menstruației. Cu toate acestea, cercetarea este în prezent limitată și mixtă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
angajam
image
image
image
image
image
image
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
Bucureștiul VEchi jpg
preot freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net