Cum ne protejăm vara de cancerul de piele

Ultima actualizare:

    Vara este anotimpul în care pielea este cea mai expusă soarelui.www.clickpentrufemei.ro
Vara este anotimpul în care pielea este cea mai expusă soarelui.www.clickpentrufemei.ro

Vara este anotimpul în care pielea este cea mai expusă soarelui, fie la iarbă verde sau în parc, fie în vacanță la munte sau la mare. Specialiștii atenționează că în această perioadă a anului supraexpunerea la radiațiile UV provocate de soare crește semnificativ riscul de a dezvolta cel mai frecvent tip de cancer de piele – melanomul.

Din fericire, de cele mai multe ori această afecțiune poate fi prevenită prin adoptarea unor măsuri de protecție corespunzătoare, iar 95% din cazurile de cancer de piele pot fi tratate cu succes dacă sunt diagnosticate și tratate încă din stadiu incipient. Domnul doctor Laurențiu Vladău, specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie oferă câteva sfaturi, și anume:

Aplicarea de protecție solară

Primul și cel mai important pas în protejarea pielii de agresiunea razelor UV este utilizarea unor produse cu SPF de bună calitate, în mod regulat, pe tot parcursul zilei. Protecția solară trebuie aplicată pe piele cu 30 de minute înainte de a ieși afară și reaplicată la fiecare 2 ore sau imediat după înot sau în caz de transpirație excesivă.

„Purtarea de protecție solară este esențială pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul verii. Pentru un adult de dimensiuni normale, aproximativ 30-40 ml de protecție solară este o cantitate suficientă pentru o singură aplicare corporală completă. Acoperirea alunițelor cu plasturi nu este necesară și nici nu va minimaliza riscurile în lipsa protecției solare. Este recomandată însă acoperirea zonelor în care există cicatrici recente, pentru a evita pigmentarea neregulată a pielii”, explică domnul doctor Laurențiu Vladău.

Află mai multe pe www.clickpentrufemei.ro

Cum obții un bronz de durată

Pregăteşte-te de plajă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
ODAmaD00NDAmaGFzaD1jYTVhMGQyNDBkZDBjM2M3NzJhZmUyMDlmMmFlODMzZA== thumb jpg
Banner test iq
dn1 in perioada interbelica jpg
Printesa Anne sora Regelui Charles 2 jpg
clock 650753 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net