De ce nu este bun uleiul de măsline pentru a prăji alimente. Când vei afla asta, nu îl vei mai folosi niciodată la prăjit!

În ultimii ani, cel mai recomandat ulei este cel de măsline extravirgin. La urma urmei, este bogat în antioxidanți sănătoși pentru inimă numiți polifenoli și grăsimi mononesaturate, care pot ajuta la scăderea colesterolului LDL „rău” și la creșterea nivelului de colesterol HDL „bun”. Însă, specialiștii spus că, de fapt, sunt momente în care uleiul de măsline nu este cea mai bună alegere. Iată care sunt cele mai bune utilizări pentru uleiul de măsline și când să alegi un alt tip de ulei.

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți sănătoși pentru inimă. Foto: Click.
Uleiul de măsline este bogat în antioxidanți sănătoși pentru inimă. Foto: Click.

Când să folosiți uleiul de măsline

Când pregătiți sos pentru salată sau soțiți legume la foc mediu, uleiul de măsline este o alegere excelentă. Deoarece are o aromă distinctă, folosește-l în mâncăruri în care vrei să-l simți. Stropit peste legume la abur, în supă sau pe pâine, de exemplu. Uleiul de măsline are mai multe grăsimi mononesaturate decât alte uleiuri, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru gătit sănătos pentru inimă.

Când să sări peste uleiul de măsline

Dacă gătiți la foc mare, nu alegeți uleiul de măsline. Uleiul de măsline are un punct de fum mai mic - punctul în care un ulei începe literalmente să lucreze (ulei de măsline este între 365 ° și 420 ° F) - decât alte uleiuri. Când încălziți uleiul de măsline foarte tare, compușii benefici încep să se degradeze și se formează compuși potențial dăunători sănătății. În plus, gustul acelui preparat o să fie schimbat.

Ce să folosiți în schimb

Uleiul de canola, pe de altă parte, are un punct de fum mai mare și este o alegere bună dacă veți găti la foc mare, ca atunci când prăjiți legumele sau carnea. De asemenea, are o aromă neutră și este plin de acid alfa-linolenic sănătos pentru inimă (un acid gras omega-3), ceea ce îl face ideal pentru coacere. Este, de asemenea, mai ieftin decât uleiul de măsline, așa că dacă încercați să vă reduceți factura de băcănie, uleiul de canola este o opțiune bună. Și uleiul de arahide are un punct de fum foarte mare și, prin urmare, este bun și pentru gătit la căldură mare, cum ar fi prăjirea. Deși sunt mai scumpe, uleiurile de avocado, nuci de macadamia, ceai și migdale sunt, de asemenea, alegeri bune pentru utilizarea de zi cu zi, scriu cei de la eatingwell.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net