Dieta zilelor alternative

Ultima actualizare:

    Pentru persoanele care vor să scape de povara kilogramelor, dieta poate fi urmată fără probleme
Pentru persoanele care vor să scape de povara kilogramelor, dieta poate fi urmată fără probleme

O dietă care vă permite să mâncaţi, să nu vă înfometaţi şi să ţineţi sub control caloriile a revenit în actualitate.

De fapt, descoperirea a fost făcută prin anii 1930. Atunci, nutriţioniştii au constatat că animalele care aveau o dietă hipocalorică (adică echivalentul a 1.200-1.500 de calorii pe zi pentru oameni) vor trăi mai mult, cu 30%. Animalele care erau crescute după prescripţiile acestei diete aveau o tensiune mai mică şi arterele mai curate. Pentru unii însă, concluzia acestui stil de hrană reprezenta atunci o semicaptivitate, deoarece un regim care impunea o restricţie calorică în fiecare zi era considerată o continuă stare de semiînfometare.

Mult mai târziu, în anul 2003, dr. Mark Mattson, cercetător neurolog la Institutul Naţional de Geriatrie din Statele Unite, preocupat de acest studiu, a făcut o descoperire foarte importantă: dacă restricţiile calorice erau aplicate din două în două zile (nu în fiecare zi), sănătatea şobolanilor nu avea de suferit. Cercetătorul spune că „Metabolismul uman a fost reglat din vremea când eram vânători-culegători. Şi atunci, tiparul era reprezentat de un amestec de festin şi înfometare. Strămoşii noştri stăteau mai multe zile fără mâncare, apoi se răsfăţau când descopereau o cantitate suficientă de hrană".

Dieta Alternativă poate fi descrisă ca o dietă în care o Zi este Cu (adică poţi să mănânci normal, dar fără a face excese), urmată de o Zi fără (adică îţi restricţionezi numărul de calorii). Altfel spus, într-o zi mănânci normal, iar a doua zi eşti la dietă. În această privinţă, doctorul Mattson recomandă o medie zilnică de 1.800-2.200 calorii la bărbaţi şi de 1.600 -2000 calorii la femei.

De asemenea, cercetătorul precizează că prin dieta "O zi da, Una nu", este mai uşor să ţii sub control caloriile, decât să fii înfometat tot timpul. În acelaşi timp, dr. Mattson a constatat că dieta Zilelor Alternative este benefică şi pentru faptul că reduce riscurile de a dezvolta diabetul şi afecţiunile cardiace, iar numărul redus de calorii are un efect protector şi asupra memoriei, pe măsură ce înaintăm în vârstă.

Cercetătorul mai spune că studiile privind beneficiile Dietei Zilelor Alternative asupra stării de sănătate trebuie continuate, până când aceasta poate fi urmată şi de bolnavii de diabet sau de astm. Însă, pentru persoanele care vor să scape de povara kilogramelor, dieta poate fi urmată fără probleme; şi încă o concluzie îmbucurătoare: Dieta Zilelor Alternative nu trebuie urmată toată viaţa. Tot mai mulţi cercetători sunt interesaţi să descifreze alte necunoscute legate de efectele hranei alternative asupra stării noastre de sănătate.

Dieta a fost testată şi de medici. Unul dintre aceştia a fost dr. James Johnson, lector de chirurgie plastică la Facultatea de Medicină de la Universitatea americană Louisiana, autorul cărţii „Dieta Zilelor Alternative". Acesta a mărturisit că a fost interesat de efectele Dietei Alternative şi a studiat-o, preocupat fiind şi de greutatea sa, care depăşea limita normală.

Mai mult, dr. James a studiat beneficiile hranei la două zile şi s-a convins că poate urma această dietă cu mai multă uşurinţă decât multe altele, destul de dificile, la care a trebuit să renunţe. După ce a pierdut 17,5 kilograme în 11 săptămâni, dr. Johnson a devenit adeptul Dietei Alternative, a scris o carte şi apoi şi-a lansat un site.

Dar renumitul medic nu s-a oprit aici, continuând studiile pe această temă. În anul 2007, el a demostrat că Dieta Zilelor Alternative poate fi urmată pentru a trata probleme de sănătate. În acest sens, doctorul Johnson a aplicat dieta asupra a zece persoane obeze care sufereau de astm. După opt săptămâni, el a constatat că subiecţii săi au pierdut în greutate 8%, iar respiraţia dificilă, însoţită de şuierat, se îmbunătăţise simţitor. Mai mult, analizele lor de sânge au arătat că nivelul de radicali liberi scăzuse cu 90%, iar supărătoarele lor procese inflamatorii cu 70%.

Cei care-şi propun să urmeze promiţătoarea dietă vor scăpa de povara kilogramelor. În acelaşi timp, despre cumplita teamă de înfometare nici nu poate fi vorba. Avantajele Dietei Alternative, care face furori pe tot mapamondul, nu se opresc aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net