Dovlecelul Zucchini , o sursă de sănătate

Ultima actualizare:

    Dovlecelul Zucchini este o legumă hrănitoare Sursa foto: Click.ro
Dovlecelul Zucchini este o legumă hrănitoare Sursa foto: Click.ro

Dovlecelul italian Zucchini se cultivă frecvent în multe localități din Muntenia, în mediul rural mai ales. Consumatorii preferă acest soi de dovleac pentru că este mai dulce în comparație cu dovlecelul nostru tradiționalul. Totodată, acest soi de dovleac poate fi adăugat în ghiveciul de legume cu roșii, ceapă, mărar și usturoi. De asemenea, cine preferă preparatele cu carne poate să folosească acest dovleac drept garnitură, asezonată cu mărar, la o friptură de pui sau de vită.

Nutriționiștii europeni apreciază că acest dovleac se digeră ușor

Nutriționiștii europeni apreciază efectele nutritive ale acestei legume   bogate în  vitamine, apă, dar săracă în  calorii. De asemenea, nutriționiștii  recomandă rețetele cu acest dovleac deoarece este o legumă care se digeră ușor. Gospodinele prepară acești dovlecei la grătar alături de o garnitură de roșii asezonată cu suc de usturoi.

Dovleceii  Zucchini conțin multe substanțe nutritive

Dovleceii Zucchinii  sunt  bogați în substanțe nutritive: carbohidrați,  minerale precum sodiul, calciul și potasiul, dar și proteine și fibre vegetale. Deoarece  Zucchini conține cantități semnificative de  vitamine- A și E, nutriționiștii ne recomandă să includem această legumă  în dieta noastră cotidiană, iar la sfârșitul sezonului, să facem provizii de dovlecei Zucchini pe care să le păstrăm  în congelator.

Din Italia, în toată Europa  

Zucchini s-a răspândit din Italia, ca legumă de grădină încă din secolul al XVII –lea, în toată Europa, iar în Germania se bucură de popularitate chiar din anul 1980.  În Muntenia, deseori soiul de dovleac Zucchini are culoarea verde închis și dacă nu este recoltat când are dimensiunea de 30-40 cm, acesta poate să atingă o greutate de până la  2 kg. Acest dovleac poate să fie recoltat în intervalul iulie până la sfâștul lunii octombrie .

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net