Dovlecelul Zucchini , o sursă de sănătate

Ultima actualizare:

    Dovlecelul Zucchini este o legumă hrănitoare Sursa foto: Click.ro
Dovlecelul Zucchini este o legumă hrănitoare Sursa foto: Click.ro

Dovlecelul italian Zucchini se cultivă frecvent în multe localități din Muntenia, în mediul rural mai ales. Consumatorii preferă acest soi de dovleac pentru că este mai dulce în comparație cu dovlecelul nostru tradiționalul. Totodată, acest soi de dovleac poate fi adăugat în ghiveciul de legume cu roșii, ceapă, mărar și usturoi. De asemenea, cine preferă preparatele cu carne poate să folosească acest dovleac drept garnitură, asezonată cu mărar, la o friptură de pui sau de vită.

Nutriționiștii europeni apreciază că acest dovleac se digeră ușor

Nutriționiștii europeni apreciază efectele nutritive ale acestei legume   bogate în  vitamine, apă, dar săracă în  calorii. De asemenea, nutriționiștii  recomandă rețetele cu acest dovleac deoarece este o legumă care se digeră ușor. Gospodinele prepară acești dovlecei la grătar alături de o garnitură de roșii asezonată cu suc de usturoi.

Dovleceii  Zucchini conțin multe substanțe nutritive

Dovleceii Zucchinii  sunt  bogați în substanțe nutritive: carbohidrați,  minerale precum sodiul, calciul și potasiul, dar și proteine și fibre vegetale. Deoarece  Zucchini conține cantități semnificative de  vitamine- A și E, nutriționiștii ne recomandă să includem această legumă  în dieta noastră cotidiană, iar la sfârșitul sezonului, să facem provizii de dovlecei Zucchini pe care să le păstrăm  în congelator.

Din Italia, în toată Europa  

Zucchini s-a răspândit din Italia, ca legumă de grădină încă din secolul al XVII –lea, în toată Europa, iar în Germania se bucură de popularitate chiar din anul 1980.  În Muntenia, deseori soiul de dovleac Zucchini are culoarea verde închis și dacă nu este recoltat când are dimensiunea de 30-40 cm, acesta poate să atingă o greutate de până la  2 kg. Acest dovleac poate să fie recoltat în intervalul iulie până la sfâștul lunii octombrie .

image
image
image
image
image
image
ryanair foto shutterstock
urs freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
1 fobie jpg jpeg
picioare femeie pexels jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (6) jpg
avion wizz air pe aeroportul suceava FOTO 7iasi ro jpeg
image
actualitate.net