Fructul ieftin care te scapă de multe probleme de sănătate. Curăță ficatul, detoxifică organismul și întărește imunitatea

Deși este cunoscut pentru gustul său acru, acest fruct este bogat în vitamina C și antioxidanți. El face minuni pentru organism. Curăță ficatul și fierea, elimină substanțele nocive din corp, reduce grăsimile hepatice și, totodată, stimulează producerea de bilă. Mai pe scurt, oferă diferite beneficii pentru sănătate atât copiilor, cât și adulților.

Fructul ieftin care te scapă de multe probleme de sănătate / foto: Pexels
Fructul ieftin care te scapă de multe probleme de sănătate / foto: Pexels

Lămâia ajută la problemele digestive, diaree, boli orale, întărește sistemul imunitar, luptă împotriva frigului și vindecării și previne holera. Cu toate că trebuie să scoți din buzunar undeva la 2 lei, acest fruct face minuni pentru organism.

Ajută la prevenirea pietrelor la rinichi 

Cunoscute și sub numele de calculi renali, pietrele la rinichi afectează aproximativ 10% dintre oameni, însă, lămâile conțin o formă de citrat numită acid citric care ajută la creșterea nivelului de citrat urinar. Acidul citric se leagă de calciul urinar pentru a ajuta la prevenirea urinei suprasaturate. Mai mult, consumul a peste 100 de ml de suc concentrat de lămâie amestecat cu apă pe zi poate ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi, potrivit National Kidney Foundation, relatează adevărul.ro

Curăță ficatul

De asemenea, are proprietăți uimitoare asupra ficatului. Lămâile sunt bogate în limonoizi, care stimulează enzimele implicate în detoxifierea hepatică, conform experților. De fapt, aceiași compuși favorizează și eliminarea toxinelor din ficat. Ajută la regenerarea ficatului, dar și la revitalizarea lui. În plus, lămâia, care este bogată în vitamina C, protejează celulele hepatice de deteriorare și combate stresul oxidativ.

Susține sănătatea inimii

Lămâia face minuni pentru organism / foto: Pexels
Lămâia face minuni pentru organism / foto: Pexels

Lămâile sunt bogate în vitamina C și alți antioxidanți care susțin sănătatea inimii. Un aport adecvat de vitamina C protejează celulele împotriva radicalilor liberi, lucru care ajută la prevenirea aterosclerozei, afecțiune care crește riscul de atac de cord și de accident vascular cerebral. Compușii fenolici antioxidanți din lămâi ajută la menținerea sănătoasă a tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol LDL. 

Bună pentru absorbția fierului 

O lămâie conține mai mult de 30% din doza zilnică recomandată de vitamina C, vitamină importantă pentru absorbția fierului și pentru reducerea riscul de boli cardiovasculare. De asemenea, ajută la îmbunătățirea absorbției fierului non-hemic, care se găsește în plante și în alimentele care conțin fier, cum ar fi pâinea și cerealele.

Previne deteriorarea celulelor 

Previn deteriorarea celulelor asociată cu afecțiuni precum bolile cardiovasculare, bolile renale cronice, cancerul și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC- grup de boli pulmonare cronice, progresive, care limitează fluxul de aer către plămâni și provoacă dificultăți de respirație), antioxidanții din acest fruct. Citricele sunt bogate în antioxidanți, iar, conform unor cercetări recente, coaja citricelor conține cantități și mai mari de antioxidanți, după cum arată numeroase studii. Lămâile, care sunt destul de sărace în calorii, conțin și potasiu, vitamina B6 și tiamină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net