Iată care sunt cei mai periculoși aditivi pentru cei mici
Alimentele procesate și dulciurile din comerț sunt alegeri convenabile pentru părinții presați de timp. Pe termen lung însă le creează un imens deserviciu, din cauza afecțiunilor la care îi predispun pe copii din cauza E-urilor conținute.
Toți copiii pot fi afectați de aditivii alimentari. Schimbările de dispoziție, crizele de plâns, amețelile, tulburările de somn, de atenție, de concentrare sunt toate semne că dieta celui mic este dezechilibrată și abundă de alimente bogate în aditivi alimentari.
Atenție la îndulciori
În multe din preparatele dulci și în iaurturile cu fructe din comerț sunt adăugați înlocuitori ca aspartamul (E951), acesulfamul de potasiu (E950) sau glicerolul (E422). Ele dau un gust bun, dar au o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul și un aport caloric ridicat. Din aceste motive, pot să declanșeze, în urma unui consum frecvent, alergii, migrene, boli de inimă, spasme musculare, diabet, depresie.
Primele semne ale excesului sunt amețelile, durerile de cap, setea accentuată, greața, dificultățile de memorare. Ele ar trebui să convingă părinții că este nevoie să restricționeze accesul copiilor la produse care conțin îndulcitori.
Află pe clicksanatate.ro care sunt cei mai periculoși aditivi pentru cei mici.
Alimente care ne îmbolnăvesc ficatul6 mituri despre alimentația sănătoasă a copiilor