Infuzia de cimbru vindecă bronşita

Ultima actualizare:

«Tusea nu-mi dă pace!»

Bronşita înseamnă inflamaţia şi iritaţia bronhiilor, şi se manifestă prin tuse productivă, cu secreţii gălbui; adeseori e însoţită de dureri de cap febră, transpiraţie.  Spre sfârşitul bolii poate să apară o tuse seacă şi persistentă.

Afecţiunea se manifestă, cel mai adesea, după o răceală sau o gripă. Un tratament naturist e cel mai recomandant în caz de bronşită acută, pentru a evita riscul cronicizării bolii. Infuziile cu plante, dar şi inhalaţiile sau cataplasmele sunt eficace pentru a alunga neplăcutele accese de tuse.

Ceai din ierburi de leac

Foloseşte plante cu proprietăţi bronhodilatatoare, şi expectorante, pentru a fluidifica secreţiile bronşice.- Cimbru. Infuzie din 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă, îndulcit cu miere de tei sau salcâm.  Se recomandă o cană de ceai pe zi.- Scai vânăt. Infuzie dintr-o linguriţă de scai la o cană cu apă; 2-3 căni pe zi, de consumat în caz de tuse uscată.

Siropurile din muguri de pin, muguri sau conuri de brad sunt remedii rapide pentru combaterea tusei cauzate de bronşită.

Muguri de pin sau de brad. Un kilogram de muguri spălaţi bine se pune la fiert în 2 l de apă, timp de o oră; lichidul răcit se strecoară, şi se pune la fiert din nou, împreună cu zahărul (în proporţie 1 la 1) şi zeama de la o jumătate de lămâie. Se lasă să fiarbă până ce lichidul capătă consistenţa dulceţii şi culoare maroniu-roşcată. O altă variantă de sirop poate fi preparată cu miere: după ce lichidul de la prima fierbere a fost strecurat, se adaugă miere (o parte de miere la 3 părţi sirop). Se consumă 6 linguriţe de sirop pe zi.

Inhalaţii cu uleiuri volatile:

Uleiul de brad are efect expectorant şi antiseptic şi poate fi folosit pentru inhalaţii (10 picături în 100 ml apă fierbinte) sau în baie (10 picături în apa fierbinte din cadă). Se mai pot face, de două ori pe zi, inhalaţii cu vaporii infuziilor de cimbru, levănţică, muşeţel, rozmarin.  şi inhalaţiile cu ulei de eucalipt sunt benefice în caz de bronşită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
muncitor meserias unsplash jpg
image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 05 27 la 13 07 21 png
Caravaggio Ecce Homo  jpg
vreme furtuna png
image png
banner soție Iosif Rotariu png
stefan birtalan jpg
macara iasi jpg
nicoleta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net