Laptele de migdale, alternativa la laptele de vacă, este bogat în Omega 3 și minerale

image
Laptele de migdale e benefic pentru adul╚Ťi ╚Öi copii Foto: pixabay.com

Laptele de migdale este o alternativ─â la laptele de vac─â ┼či este bun pentru persoanele care manifest─â intoleran┼ú─â la lactoz─â. Bogat ├«n acizi gra┼či Omega 3, ├«n vitamina E ┼či ├«n minerale precum: zinc, potasiu, magneziu ┼či fier, acest tip de lapte este foarte hr─ânitor, ├«mbun─ât─â┼úe┼čte sistemul imunitar ┼či muscular, dar ajut─â ┼či la pierderea ├«n greutate.

Laptele de migdale poate fi preparat de  noi ├«n cas─â ╚Öi trebuie consumat ├«n func╚Ťie de problemele de s─ân─âtare pe care le avem.    

Ce spun cercet─âtorii despre puterea terapeutic─â a migdalelor

 Migdalele, fructele oleaginoase din care se  prepar─â un sortiment de lapre natural, au  fost studiate cu mult interes de cercet─âtorii din lumea ├«ntreag─â. ÔÇŁAceste fructe ┼či-au dovedit propriet─â╚Ťile terapeutice din vremuri ├«ndep─ârtate ╚Öi p├ón─â ast─âzi. Egiptenii  foloseau migdalele cu mii de ani ├«n urm─â pentru efectele lor benefice aduse s─ân─ât─â┼úii ┼či frumuse┼úii. Dieta care con┼úine migdale este o binecuv├óntare pentru s─ân─âtate, pentru men┼úinerea greut─â┼úii corporale de-a lungul anilor ┼či pentru frumuse┼úea tegumentuluiÔÇŁ, sus╚Ťine Eugen Giurgiu, doctor ├«n biochimie, cu competen╚Ťe ├«n fitoterapie ╚Öi nutri╚Ťie, ├«n studiul ÔÇŁEfectul nucilor oleaginoase asupra s─ân─ât─â╚Ťii.ÔÇŁ.  

Argumentele specialiștilor referitoare la beneficiile migdalelor

Cercet─ârile recente sus┼úin c─â beneficiile migdalelor sunt uimitoare pentru men┼úinerea st─ârii de s─ân─âtate.  ├Än aceast─â privin┼ú─â, speciali┼čtii europeni aduc numeroase argumente: s├ómburii de migdal se diger─â foarte u┼čor ┼či coboar─â rapid nivelul zah─ârului din s├ónge, vinovat de ├«ngr─â┼čare ┼či de apari┼úia diabetului. Mai mult, toate tipurile de migdale induc o stare treptat─â de sa┼úietate ┼či men┼úin o cre┼čtere foarte lent─â a zah─ârului ├«n s├ónge care provine de la alte alimente.Nutri┼úioni┼čtii sus┼úin c─â laptele preparat din migdale ac┼úioneaz─â ├«n mod indirect asupra form─ârii gr─âsimilor, previn senza┼úia de foame, evit├ónd accentuarea acesteia ┼či ├«n cazul celor care-┼či propun s─â urmeze un regim alimentar sever, dar nu rezist─â ispitei. Consumul frecvent de lapte de migdale men╚Ťine greutatea corporal─â ┼či silueta, deoarece potole╚Öte pofta de m├óncare ┼či ├«n cazul gurmanzilor. Astfel, consum├ónd laptele de migdale vom avea o diet─â echibrat─â, f─âr─â s─â facem eforturi suplimentare ├«n aceast─â privin┼ú─â.

Laptele de migdale regleaz─â nivelul colesterolului

Cercet─âtorii sus╚Ťin c─â migdala, ingredientul principal din care se prepar─â valorosul sortiment de lapte,  este considerat─â o surs─â excelent─â de nutrien┼úi ┼či de energie. Migdala, aceast─â nuc─â gustoas─â, con┼úine acizi gra┼či mononesatura┼úi (acidul oleic ┼či palmitoleic), remedii eficiente care contribuie la sc─âderea colesterolului r─âu (LDL) ┼či la cre┼čterea colesterolul bun. Cercet─âtorii apreciaz─â c─â dieta mediteranean─â, at├ót de bogat─â ├«n acizi gra┼či mononesatura┼úi, previne apari┼úia bolilor coronariene, dar ┼či a accidentelor vasculare cerebrale.

Ce substanţe active conţin migdalele

Migdalele sunt un izvor de substan┼úe active: vitamine: E, C, D, K,  complexul B, acizi gra┼či Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine ┼či fibre. De aceea, studiile demonstreaz─â c─â un consum zilnic de 20-25 de migdale (circa 40 de grame) sau dou─â ce╚Öti de lapte de migdale, acoper─â 12% din cerin┼úele nutri┼úionale de proteine ale organismului ┼či 35% din necesarul de vitamina E, antioxidantul care previne apari┼úia cancerului. ├Än acela┼či timp, aceast─â cantitate de lapte de migdale echivaleaz─â cu cantitatea de calciu con┼úinut─â de un sfert de cea┼čc─â de lapte.

Laptele de migdalele, benefic pentru o varietate de afecţiuni

Totodat─â, ├«n compozi╚Ťia laptelui de migdale se reg─âse╚Öte ┼či triptofanul, aminoacidul care, ├«mpreun─â cu vitamina B6 joac─â rolul de antidepresiv un aminoacid care, ├«mpreun─â cu vitamina B6, joac─â un rol antidepresiv la nivelul sistemului nervos. De asemenea, un consum zilnic de lapte de migdale atenueaz─â at├ót problemele minore (cum ar fi pielea uscat─â), c├ót ┼či altele destul de grave, de tipul cancerului. De asemenea, concentra┼úia de proteine, de fibre ┼či de gr─âsimi monosaturate din compozi┼úia laptelui de migdale stimuleaz─â digestia ┼či combate constipa┼úia. 

Laptele de migdale ajută la buna funcţionare a creierului

De asemenea, cantitatea semnificativ─â de acizi gra┼či esen┼úiali Omega 6 ┼či de fosfor, prezent─â ├«n compozi┼úia migdalelor, contribuie la dezvoltarea ╚Öi la buna func┼úionare a creierului. De aceea, laptele preparat din aceste nuci este benefic ┼či pentru copii. De aceea, terapeu┼úii recomand─â p─ârin┼úilor s─â includ─â laptele de migdale ├«n alimenta┼úia copiilor.

Laptele de migdale recomandat și femeilor însărcinate

Nutri┼úioni┼čtii sus┼úin c─â este bine ca ┼či femeile ├«ns─ârcinate s─â consume zilnic lapte de migdale, deoarece aceste fructe con┼úin acid folic, un nutrient dovedit ├«n prevenirea na┼čterii premature ┼či ├«n afec┼úiunile congenitale la f─ât.

Uleiul de migdale, eficient pentru sistemul circulator și digestiv

Pentru efectele pozitive asupra sistemului circulator ╚Öi a tractului gastro-intestinal, terapeu┼úii recomand─â ╚Öi consumul uleiului de migdale, care poate fi procurat de la magazinele Plafar. Totodat─â, acest tip de ulei are propriet─â╚Ťi analgezice care amelioreaz─â durerrea de g├ót, tusea, unele forme u┼čoare de ulcer ┼či este de ajutor ┼či ├«n afec┼úiuni ale vezicii urinare sau ale intestinelor.

Reţeta săptămânii

Laptele de migdale

image
Foto: pixabay.com

Cum se prepar─â, cum se administreaz─â

Ingrediente: Un pahar de 250 g de migdale, 1 litru de ap─â, scor┼úi┼čoar─â, miere, vanilie, cacao, dup─â gust.

Preparare: Seara, pune┼úi migdalele ├«n ap─â, s─â se ├«nmoaie. Diminea┼úa, scurge┼úi apa care a r─âmas ┼či turna╚Ťi migdalele ├«ntr-un blender. ├Än zece minute, laptele este gata! Pute╚Ťi s─â-l amesteca╚Ťi cu scor╚Ťi╚Öoar─â, vanilie, cacao ╚Öi miere, dup─â gust. Se consum─â dou─â ce╚Öti de lapte pe zi sau dup─â recomandarea terapeutului. Pulpa migdalelor r─âmas─â dup─â prepararea laptelui nu trebuie aruncat─â; aceasta poate fi folosit─â la prepararea unei creme.   

FotoJet jpg
marina melesacanu imre 1 jpg
Johnny Depp vs Amber Heard (1) jpg
michael douglas catherine zeta jones gettyimages 1341340694 0 jpeg
marian godina sotie georgiana 8 jpg
image png
litoral romania jpeg
cristina insula iubirii jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
google chrome browser jpeg
alcool organism jpg
image png
ucraineanca png
FotoJet jpg