Mihaela Bilic amintește beneficiile consumului de șorici asupra sănătății: „Se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10%”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune adevărul despre consumul de șorici, unul dintre cele mai consumate aperitive la tăierea porcului și la masa de Crăciun. Specialistul în nutriție explică motivele pentru care trebuie consumat și beneficiile pe care le are.

Așa cum deja și-a obișnuit urmăritorii, Mihaela Bilic vine cu atenționări sau recomandări nutriționale în ceea ce privește consumul de șorici. Deși mulți cred că dăunează sănătății sau dietei, adevărul este altul: șoriciul reprezintă o sursă excelentă de colagen.
Beneficiile consumului de șorici
Mihaela Bilic recomandă consumul șoriciului din mai multe motive, pe lângă cel enumerat anterior: conține proteină, și datorită aportului de 10% grăsime, poate fi introdus în dietele proteice sau ketogenice.
„Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul! Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman! Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie. Cu numai 160cal/100g e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă și pentru sănătate!”, este mesajul transmis de Mihaela Bilic.
Mihaela Bilic: „Merită știut că nu îngrașă”
Mihaela Bilic recomandă să coacem șoriciul înainte de a-l consuma, pentru un plus de gust și savoare. A menționat un aspect important pentru majoritatea femeilor, dar și a bărbaților: șoriciul nu îngrașă.
„Prepararea produselor din carne de porc este o artă, iar focul un element esențial, care trebuie stăpânit și pus în slujba omului. Mâncarea noastră n-ar avea același gust fără foc, iar șoriciul copt este o delicatesă pe care doar în preajma Crăciunului o poți savura.
Și merită știut că nu îngrașă, ci este o sursă de colagen de cea mai înaltă calitate, extrem de eficient pentru organism. Pomana porcului este cu siguranță cea mai gustoasă introducere în atmosfera sărbătorilor de iarnă!”, a transmis Mihaela Bilic.




































