Pastila de a doua zi. Câte poți lua pe an?

Între opțiunile contraceptive, se numără și câteva metode de urgență, acestea fiind utilizate doar atunci când una dintre variantele contraceptive obișnuite a eșuat, oferind astfel o soluție pentru a preveni o posibilă sarcină. Un exemplu notabil în acest sens este pilula de a doua zi, care se administrează în situații de urgență. Cu toate acestea, experții în domeniu subliniază importanța limitării numărului de astfel de pastile luate într-un an, deoarece depășirea unui anumit prag ar putea diminua eficacitatea lor.

Contracepție. Foto: arhiva.
Contracepție. Foto: arhiva.

Pastilele de a doua zi sunt de două feluri. Prima variantă conține un progestativ numit levonorgestrel, care este cel mai frecvent întâlnit în astfel de pastile. A doua variantă are în compoziție acetat de ulipristal. Ambele compoziții servesc ca metode contraceptive de urgență.

Câte pastile de a doua zi pot lua pe an?

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de acest context este numărul de pastile de acest tip care pot fi luate pe an, iar acest lucru are de-a face mai mult decât orice cu faptul că dacă iei prea multe, se poate pierde efectul pentru care au fost recomandate.

Experții în sănătate sexuală dezvăluie, în urma a mai multor studii efectuate, câte pastile de a doua zi este indicat să luați pe an. În acest sens, profesioniștii recomandă să luați doar una pe an și interzic să apelați la ea de mai mult de 3 ori pe an. Mai este ceva extrem de important ce trebuie să știți: în cazul în care luați mai mult de una, trebuie să aștepți între 1 până la 4 luni.

Este necesar să subliniem faptul că luarea a mai mult decât este indicat poate duce la scăderea eficacității acestora și, la rândul său, poate perturba și ciclurile menstruale. Este de menționat faptul că reacțiile adverse pot diferi de la femeie la femeie, deoarece există persoane care pot prezenta greață, crampe, oboseală, dureri de cap, sensibilitate la sâni, amețeli, dureri menstruale și acnee, și există persoane care nu prezintă niciunul dintre simptomele de mai sus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
FotoJet (14) jpg
euro valuta bani pixabay jpg
tanara din Cuba mutata in Romania jpg
test de inteligenta jpg
tir-shutterstock_1610700505
femeie curatenie rufe de calcat fier 7 12 2009 4 07 57 pm jpeg
FotoJet (8) jpg
Plaja Samskara jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net