Pastila de a doua zi. Câte poți lua pe an?

Între opțiunile contraceptive, se numără și câteva metode de urgență, acestea fiind utilizate doar atunci când una dintre variantele contraceptive obișnuite a eșuat, oferind astfel o soluție pentru a preveni o posibilă sarcină. Un exemplu notabil în acest sens este pilula de a doua zi, care se administrează în situații de urgență. Cu toate acestea, experții în domeniu subliniază importanța limitării numărului de astfel de pastile luate într-un an, deoarece depășirea unui anumit prag ar putea diminua eficacitatea lor.

Contracepție. Foto: arhiva.
Contracepție. Foto: arhiva.

Pastilele de a doua zi sunt de două feluri. Prima variantă conține un progestativ numit levonorgestrel, care este cel mai frecvent întâlnit în astfel de pastile. A doua variantă are în compoziție acetat de ulipristal. Ambele compoziții servesc ca metode contraceptive de urgență.

Câte pastile de a doua zi pot lua pe an?

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de acest context este numărul de pastile de acest tip care pot fi luate pe an, iar acest lucru are de-a face mai mult decât orice cu faptul că dacă iei prea multe, se poate pierde efectul pentru care au fost recomandate.

Experții în sănătate sexuală dezvăluie, în urma a mai multor studii efectuate, câte pastile de a doua zi este indicat să luați pe an. În acest sens, profesioniștii recomandă să luați doar una pe an și interzic să apelați la ea de mai mult de 3 ori pe an. Mai este ceva extrem de important ce trebuie să știți: în cazul în care luați mai mult de una, trebuie să aștepți între 1 până la 4 luni.

Este necesar să subliniem faptul că luarea a mai mult decât este indicat poate duce la scăderea eficacității acestora și, la rândul său, poate perturba și ciclurile menstruale. Este de menționat faptul că reacțiile adverse pot diferi de la femeie la femeie, deoarece există persoane care pot prezenta greață, crampe, oboseală, dureri de cap, sensibilitate la sâni, amețeli, dureri menstruale și acnee, și există persoane care nu prezintă niciunul dintre simptomele de mai sus.

image
image
image
image
image
image
man 1853532 1280 jpg
femeie din dacia jpg
calendar ortodox 2024 21 februarie sfantul timotei din simboli jpg
paraclisul institutului oncologic bucuresti un proiect pentru pacientii din toata tara si familiile lor jpg webp
image png
Iulia Navalnaia la Oscar   profimedia 0762300331 jpg
nickelsdorf1 1024x599 681x398 33329600 webp
1 gulii umplute jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net