Pericolele uriașe din alimentele banale pe care le consumăm. Câtă margarină se află într-o pungă de chipsuri

Sorin Gadola, cunoscut ca fondator al festivalului Untold și fiul milionarului clujean Ștefan Gadola, a oferit o perspectivă inedită asupra conținutului de grăsimi al chipsurilor, comparându-le cu echivalentul de margarină într-un mod sugestiv. Analiza sa a adus în atenție o abordare interesantă privind conținutul caloric al acestor produse.

Margarină. Foto: arhiva.
Margarină. Foto: arhiva.

Gadola a arătat pe Tik Tok că, o pungă de chipsuri de 135 de grame conține aproximativ 34 de grame de grăsimi, bazate pe uleiuri rafinate, la 100 de grame. Calculând raportul dintre grăsimile nesănătoase și greutatea totală a chipsurilor, obținem 0.34 grame de grăsimi nesănătoase per gram de chipsuri.  

120 de grame de margarină într-o pungă de chipsuri

Prin extrapolare, pentru a identifica echivalentul de grăsimi în margarină, Gadola a ales o concentrație de 38% grăsime, o valoare comună în majoritatea margarinelor. Astfel, el a demonstrat că pentru a egala cantitatea de grăsimi de 45,9 grame dintr-o pungă de chipsuri, ar fi nevoie de 120 de grame de margarină cu o concentrație similară.

Formula de calcul este simplă: la 38% grăsimi, 100 de grame de margarină corespund. Prin urmare, la 45,9% grăsimi, echivalentul de margarină ar fi de 120 de grame.

Această comparație a fost făcută pentru a evidenția conținutul ridicat de grăsimi în anumite produse de tip snack, subliniind importanța conștientizării asupra alegerilor alimentare și a impactului acestora asupra sănătății. Sorin Gadola a reușit să folosească o analogie simplă, dar eficientă, pentru a atrage atenția asupra aspectului nutritional al produselor pe care le consumăm în mod obișnuit.

De ce și-a schimbat stilul de viață Gadola

Sorin Gadola a trecut printr-o schimbare radicală a stilului de viață după ce a fost diagnosticat cu o boală gravă, pentru care medicii nu ofereau soluții imediate. Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, Gadola a împărtășit detaliile drumului său dificil și a evidențiat importanța alegerilor zilnice în menținerea sănătății.

Încă din copilărie, Sorin Gadola s-a confruntat cu provocările unei vieți intens tehnologizate, petrecând ore în șir în fața calculatorului și manifestând simptome ale unei depresii incipiente. Însă, schimbarea a venit odată cu maturizarea și conștientizarea necesității de a face alegeri sănătoase.

"Ulterior, am lăsat-o puțin mai moale, nu știu exact motivul, foarte probabil îndemnat de părinți. Am început să ies pe afară, a dispărut depresia. Și tot așa, pe parcurs, am făcut tot felul de alegeri proaste", a mărturisit Gadola.

Printre obiceiurile la care a renunțat se numără consumul excesiv de produse precum ciocolată și chipsuri, manifestări ale unui stil de viață nesănătos. Acesta a subliniat faptul că sănătatea este adesea neglijată în favoarea altor aspecte ale vieții, cum ar fi proprietățile imobiliare sau bunurile materiale.

Boala l-a lovit în cele din urmă, confruntându-l cu oboseală constantă, probleme de somn și anxietate, iar abordarea medicală nu a oferit rezolvări imediate. Conștientizarea și adaptarea alegerilor zilnice au devenit cheia pentru îmbunătățirea stării sale de sănătate.

"Eu sunt convins că o bună parte din caracter este din lipsa enzimelor, grăsimilor, toate aceste compoziții, și din alegerile pe care le facem zi de zi", a concluzionat Gadola.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net