Pericolul ascuns din cafeaua decofeinizată! Un ingredient important poate provoca cancer

Cei dintre noi care vrem să evităm problemele cauzate de consumul constant de cofeină, dar tot ne dorim să ne bucurăm de gustul acesteia, putem avea impresia că o cafea decofeinizată este compromisul perfect. Cu toate acestea, există grupuri dedicate protejării sănătății avertizează că există o substanță cancerigenă în acest tip de cafea.

Clorura de metilen poate provoca cancer / foto: Freepik
Clorura de metilen poate provoca cancer / foto: Freepik

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, cei îngrijorați de efectele acestei substanțe deja au cerut Administrației americane pentru alimente și medicamente să interzică această substanță, care este extrem de importantă în procesul de decafeinizare. Mai precis, este vorba despre clorura de metilen, un lichid folosit chiar și în unele procese industriale.

De-a lungul timpului, mai multe agenții importante au desemnat clorura de metilen drept substanță cancerigenă. De exemplu, Programul Național de Toxicologie al Institutului Național de Sănătate, cât și Organizația Mondială a Sănătății, consideră această substanță drept una cancerigenă.

Pericolul ascuns din cafeaua decofeinizată

Iar efectele cancerigene nu sunt singura problema asociată cu clorura de metilen. „Pe lângă faptul că este cancerigenă, clorura de metilen poate provoca și alte efecte nocive pentru sănătate, cum ar fi toxicitatea hepatică și, la expuneri mai mari, efecte neurologice și, în unele cazuri, moartea”, a explicat, conform sursei citate, dr. Maria Doa, director senior de politică chimică pentru Fondul de Apărare a Mediului.

Această substanță este considerată atât de periculoasă încât încă din anul 2019 comercializarea ei a fost interzisă chiar și ca decapant pentru vopsele. Cu toate acestea, clorura de metilen a fost utilizată, de destul de mult timp, pentru a produce cafeaua decafeinizată. Însă, există și unele companii care au început să folosească metode alternative pentru a crea acest produs, în timp ce alte companii au interzis complet utilizarea acestuia.

Din păcate, organizația Clean Label Project, care testează produse din comerț în căutarea contaminanților industriali, a depistat clorură de metilen în nu mai puțin de 7 din cele 17 mărci de cafea pe care le-au testat. Cu toate acestea, nivelul acestei substanțe era unul foarte redus, mult sub limita de siguranță stabilită de autoritățile americane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net