Planta din Biblie care are proprietăți miraculoase. Ține cancerul la distanță, are efecte antidepresive și tratează durerile de stomac

Creștinii ortodocși folosesc de mii de ani numeroase plante pentru efectele lor atât culinare, dar și medicinale. Conform Bibliei, există peste 100 de specii de plante medicinale care fac minuni în privința sănătății. 

Planta care tratează cancerul
Planta care tratează cancerul

Șofranul, planta minune care vindecă cancerul

Biblia menționează o întreagă serie de plante medicinale, care ar fi menite să slujească omul și să îl vindece de diferite boli. Printre acestea se numără șofranul, cel mai scump condiment din lume.

„Nard și șofran, calamus și scorțișoară, cu toți copacii de tămâie, smirnă și, împreună cu toate cele mai fine condimente” (Cântarea lui Solomon 4:14), potrivit realitatea.net.

Șofranul are o culoare galbenă deosebită și a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri. Popoarele străvechi foloseau acest condiment pentru a combate tulburările de stomac, variola sau ciuma bubonică. Potrivit unor studii recente, șofranul este cel mai bun remediu pentru cancer, în special cel la sân. De asemenea, acesta are efecte antidepresive și ajută la slăbit, mai ales în cazul persoanelor supraponderale.

Scorțișoara și chimenul, plante făcătoare de minuni

Pe lista plantelor care au efect medicinal se numără și scorțișoara.

„Luați următoarele condimente fine: 500 de sicli de smirnă lichidă, jumătate din scorțișoară parfumată, 250 de sicli de calamus parfumat” (Exodul 30:23)

Acest condiment este considerat mai prețios decât aurul, întrucât are beneficii uimitoare pentru sănătate. Din coaja scorțișoarei s-au făcut unguente, dar și parfumuri. Mai mult, aceasta este folosită pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge, dar are și o mulțime de proprietăți antifungice, fiind utilizată în tratamentul natural al infecțiilor cu drojdie. În plus, acest condiment minune poate ajuta și la calmarea stomacului.

Chimenul este, de asemenea, o plantă care are efecte uimitoare asupra organismului. Potrivit Bibliei, popoarele străvechi luau semințe de chimen și le uscau, după care le foloseau în mâncare, datorită aromei deosebite. Conform cercetărilor actuale, semințele de chimen conțin o substanță care poate combate diabetul. Un studiu din 2017 arată că acest condiment conține un fitochimic anticancer, care poate fi considerat un viitor medicament în tratarea acestei boli.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
calorifer_shutterstock 2123771615 jpg
aleea cununilor facebook jpg
piki antena 1 jpg
WhatsApp Image 2024 09 17 at 15 31 26 jpeg
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net