Planta minune pentru inimă. Are nenumărate beneficii pentru organism, reduce colesterolul ridicat și previne bolile hepatice

Planta "minune" care nu trebuie să lipsească din nicio casă este păducelul. Considerat o plantă cu acțiune cardiotonică foarte bună, a pătruns ca remediu în toate farmaciile și în cabinetele medi­cale. Însu­șirea lui principală constă în puterea de calmare a inimii și lărgirea vaselor de sânge.

Planta ce vindecă inima Foto: Shutterstock
Planta ce vindecă inima Foto: Shutterstock

Păducelul previne apariția bolilor de inimă 

Studii realizate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de cel puțin 6 luni, previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.

Păducelul este un remediu eficient, în special pentru persoanele în vârstă, care adesea se plâng de „inimă slabă” și tulburări de circulație. În mod special, păducelul este un folosit  în combaterea insu­ficienței cardiace cronice. Simptomele sunt multe și diferite, în funcție de gravitatea bo­lii, de gradul de vătă­mare a inimii: slăbiciune generală, oboseală, apatie, palpitații, somn neliniștit, pi­cioare și de­gete umflate, greutate la respirație. 

Reduce colesterolul 

Pe lângă asta, păducelul mai reduce și nivelul de colesterol. Păducelul are capacitatea de a ajuta ficatul să descompună grăsimile. În același timp, ea poate relaxa și dilata arterele, crește circulația și rezistența și aduce un mare ajutor în menținerea arterelor sănătoase.

Cum se poate consuma păducelul 

Păducelul este bogat în polifenoli, compuși antioxidanți. În plus, această plantă conține șiuleiuri volatile, pectine, acid crategic, acid ursolic, antociani, tiramina, lavonoid și fitosteroli. Păducelul este una dintre cele mai benefice plante medicinale pentru organism.

Păducelul se poate consuma sub formă de ceai, fiind adăugat într-o cană cu 300 ml de apă pe care o lăsăm să infuzeze. Ceaiul se strecoară, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie și se lasă să se răcească, după care poate fi consumat întreaga zi. 

Infuzia de păducel 

Se prepară dintr-o lingu­riță de flori și frunze de păducel, peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă acoperită 10 minute. Se stre­coară. Se bea pe parcursul unei zile, puțin câte puțin. Pentru a prepara infuzie de păducel, se folosesc frunzele, florile şi fructele. Puteţi bea acest ceai de trei ori pe zi.

Păstraţi ceaiul rămas în recipiente bine închise şi adăugaţi suc de lămâie pentru a conserva substanţele active. Nu beţi ceai de păducel dacă urmaţi un tratament cu medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale, fără a consulta medicul, deoarece acest ceai poate creşte activitatea acestor medicamente.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Reteta socata jpeg
casa veche pixabay jpeg
train pixabay jpg
ambulanta jpg
padure pixabay jpg
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net