Sfaturi pentru o piele frumoasă şi sănătoasă

Ultima actualizare:

Cel mai mare organ al corpului, pielea, este influenţată de felul în care o îngrijeşti zilnic. Ea trebuie hidratată şi îngrijită în mod corespunzător, atât pe faţă, cât şi pe corp. Uite ce poţi face ca să ai o piele sănătoasă, fermă şi elastică mai mult timp!

Hidratează-te 

În primul rând, foarte important este să bei apă. Într-adevăr, apa poate face minuni atunci când ne referim la aspectul pielii. Consumă minimum 2 litri de apă în fiecare zi şi vei începe să observi, după o săptămână, că pielea va fi mai netedă şi mai fină. 

Foloseşte SPF 

Nici iarna nu trebuie să îţi lipsească protecţia solară. Dacă pe timpul verii, când soarele este foarte puternic, trebuie să foloseşti o protecţie mai ridicată, cu minimum 50 SPF, în restul anului poţi folosi creme şi loţiuni şi cu SPF 15. Razele soarelui pot fi dăunătoare dacă intră direct în contact cu pielea, iar ridurile îşi pot face mai devreme apariţia pe tenul tău.  

Odihneşte-te suficient 

Somnul odihnitor este în strânsă legătură cu o piele sănătoasă. De aceea este necesar să dormi minim um7-8 ore pe noapte. În acest timp pielea are timp să se refacă şi să se relaxeze.  

Nu consuma alcool excesiv sau ţigări

Alcoolul excesiv şi ţigările sunt un „combo” extrem de nesănătos. Acestea îţi vor afecta sănătatea pielii de-a lungul timpului şi nu numai. Există riscul să dezvolţi şi alte afecţiuni mai grave. Încearcă să te laşi de fumat sau să reduci numărul de ţigări. Acelaşi lucru este variabil şi în cazul alcoolului, scrie alegesanatos.ro.  

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net