Spirulina, un superaliment alimentar care-ți redă starea de sănătate optimă

Ultima actualizare:

    Spirulina este folosită la prepararea  băuturilortonice  proaspete și naturaleSursa foto: Diete sănătoase.ro
Spirulina este folosită la prepararea băuturilortonice proaspete și naturaleSursa foto: Diete sănătoase.ro

Spirulina este un superaliment care ne revigorează organismul . În mod special, în lunile de primăvară, corpul nostru are nevoie de efectul extraordinar al elementelor nutritive , responsabile de buna sa funcţionare. Terapeuții susțin că spirulina este un superconcentrat natural care nu are corespondent în natură.

 „Datorită compoziţiei chimice, această algă este unică: ea conţine elemente specifice atât regnului vegetal, cât şi regnului animal. De aceea, recomand o cură cu spirulină, unul dintre cele mai vechi medicamente din lume, pentru efectele sale  terapeutice remarcabile într-o gamă variată de afecţiuni", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie în studiul: ”Spirulina îți redă vitalitatea!”

Spirulina  este bogată în substanţe active uşor asimilabile

*La nivel celular, spirulina are peste 280 de compuşi cu activitate biologică intensă, dintre care aminoacizi esenţiali, acizi graşi nesaturaţi de tip Omega 3 şi Omega 6 şi un conţinut de proteine de calitate: de trei ori mai mare decât carnea de porc, de două ori mai mare comparativ cu cel din carnea de vită şi de peste 1,5 ori mai mare decât conţinutul de proteine din soia.

*Spirulina conţine şi o cantitate impresionantă de nutrienţi. Într-un gram de spirulină există vitamine importante: B1, B2, B6, iar vitamina B12 şi betacarotenul deţin cel mai mare procent. De asemenea, această algă se remarcă prin conţinutul de clorofilă (de 1.000 de ori mai multă decât există în alte vegetale), o cantitate însemnată de microelemente printre care: fosfor, calciu, magneziu, seleniu, fier, zinc, iod şi numeroase enzime.

Spirulina tonifică  și purifică organismul

S-a constatat că spirulina are efecte de tonifiere şi de purificare a organismului, fiind benefică în procesul de eliminare a toxinelor din corp. Convalescenţii şi anemicii, care au un organism slăbit, dar şi persoanele care au o digestie dificilă, trebuie să urmeze o cură cu spirulină pentru că aceasta se digeră uşor şi este absorbită cu uşurinţă de organism.

 Spirulina este indicată în afecţiunile cronice

În cazul persoanelor care suferă de diabet, de hipoglicemie, de cancer, de hepatită, dar şi în cazul supraponderalilor, tratamentul cu spirulină poate fi de ajutor. Se recomandă un consum  zilnic de 8-10 comprimate de spirulină sau de 4-8 capsule, doză care revigorează întregul organism. Terapia durează 30 de zile, iar după o pauză de zece zile, tratamentul se poate relua la recomandarea medicului curant. Profilactic, se recomandă  6-8 comprimate pe zi. Aceeaşi doză grăbeşte procesul de recuperare după traumatisme, fracturi şi după operaţii.

O cură cu spirulină- benefică vârstnicilor și bolnavilor de diabet

Vârstnicii care suferă de mai multe boli asociate, cu o imunitate scăzută, se refac cu ajutorul unui tratament cu această algă.

Bolnavii de diabet care urmează o cură cu spirulină sunt protejaţi de complicaţiile pe care această afecţiune le produce: gastrite, ulcere varicoase, orbire sau chiar blocaj renal.

Tratamentul cu spirulină combate oboseala

Tratamentul cu spirulină este indicat în perioadele îndelungate de efort  fizic şi intelectual. Substanţele active din această algă măresc rezistenţa organismului la efort prelungit şi combat efectele stresului. S-a constatat că persoanele care urmează o cură cu spirulină au putere sporită de muncă şi resimt mai greu oboseala.

Alte beneficii

Pentru că nu este toxică, spirulina poate fi administrată de la vârsta de un an. În acelaşi timp, spirulina este o hrană bună pentru creier, deoarece revigorează puterea de concentrare  şi stimulează capacitatea intelectuală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
andre agassi   steffi graf (1) jpg
image
image
image
image
image
image
durere dinti foto shutterstock
ceai freepik jpg
Kefalonia, Grecia FOTO Shutterstock
pat spital foto pixabay
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
Nicușor Dan câștigător al unui nou mandat la Primăria Capitalei - discursul după închiderea urnelor Foto captură video
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cenaclul flacara  15 iunie 1985 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net