Un aliment consumat des, bombă cu ceas pentru sănătatea noastră. Este cel mai cancerigen

Oamenii de știință avertizează din nou: acidul palmitic, regăsit în uleiul de palmier, poate avea un factor decisiv în propagarea mai multor forme de cancer. Promovat drept unul dintre cele mai bune produse pentru prăjire, uleiul de palmier devine bombă chimică atunci când este încins.

Ce produs cumpărat des de români este extrem de dăunător pentru sănătate Foto: Shutterstock
Ce produs cumpărat des de români este extrem de dăunător pentru sănătate Foto: Shutterstock

Uleiul de palmier, periculos pentru organism

Onco-nutriționistul Marius Văduva a explicat, în exclusivitate, în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3 CNN, că există un aliment care se află în majoritatea produselor sănătoase de pe piață, dar care se află pe locul 1 în topul celor mai periculoase alimente.

„Există un top al alimentelor periculoase pentru organism. Mintea mea este formată și pentru bolile acestea oncologice, pentru că de ele mă ocup. Ordinea pe care o pun și le spun pacienților că au interdicție, topul începe cu ceva despre care nu cred că a mai spus cineva, o spun în premieră aici. Pe primul plan nu este zahărul, așa cum spune toată lumea, pe primul plan eu pun uleiul de palmier”, a explicat onco-nutriționistul Marius Văduva.

Uleiul de palmier, prezent în multe produse "sănătoase"

Acesta se regăsește în majoritatea produselor sănătoase de pe rafturile magazinelor. „De ce credeți că auzim că avem epidemie de cancer? Comunicate din Europa, s-a mărit numărul bolnavilor de cancer. Dar cine pune asta pe primul loc? Vă dau studii medicale, randomizate, făcute în Spania și confirmate de Cambridge, care arată clar că uleiul de palmier, în speță acidul palmitic din uleiul de palmier, este primul carcinogen care grăbește formarea metastazelor din corpul uman. 

Eu cred că sunt singurul care analizez cât acid palmitic este în corpul uman. Nu mai este cineva în România care să facă acest lucru. Din păcate, acest lucru îl fac pentru că acea persoană care vine la mine cu cancer să știu dacă va metastaza mai devreme sau mai târziu”, a explicat Marius Văduva. 

Zahărul și lactatele de vacă sunt de evitat 

„Zahărul este pe locul 2. După uleiul de palmier și acidul palmitic, într-adevăr, zahărul este al doilea produs care duce la cancer. Iar al treilea, dar nu vorbim aici numai de cancer, aș considera lactatele de vacăLe interzic celor din familia mea, nimeni nu consumă dintre ei acest lactat care, în primul rând, este foarte dăunător pentru sistemul digestiv și intestinal, iar factorul estrogenic din laptele de vacă este 100% un factor de creștere uriașă a cancerului de sân, de ovare, de uter, de col uterin sau endometru la femei", a mai explicat acesta. „Este și inflamator, și niciun cancer nu vine fără o inflamație! Deci, pe locul trei, sunt lactatele de vacă pe care nu le recomand!”, mai spune onco-nutriționistul.

Carnea roșie trebuie limitată, la fel și prăjelile

„Pe locul patru, se află carnea roșie. Această carne roșie trebuie să o limităm pe cât posibil în acest moment. În primul rând carnea de vită, datorită faptului că este foarte injectată. Sunt o grămadă de pacienți care ajung la spital cu multe rezistențe la bacterii datorită acelor antibiotice date la vite și care deja, prin consumul repetat, dezvoltă rezistență la antibiotice. 

Pe locul cinci aș pune multe alimente. Aici cred că trebuie să ne ferim de tot ceea ce înseamnă băuturi carbogazoase, fast food, prăjeli sub toate formele lor”, a mai spus nutriționistul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
bani jpg
Ziua a doua a congresului PPE la Romexpo, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
cuplu fericit jpg
lacul de smarald ighiel jpg
Smiley Neversea
1 mai muncitoresc jpg
vila descoperire vezuviu jpg
Cozonac
image
actualitate.net
image
actualitate.net