Strada pe care se află Ambasada Rusiei, redenumită Aleksei Navalnîi. „Onorăm curajul şi sacrificiul lui”. Propunere

USR Bucureşti va propune o hotărâre de Consiliu General prin care strada Tuberozelor din Sectorul 1, pe care se află secţia consulară a Ambasadei Rusiei, să fie redenumită Aleksei Navalnîi, o inițiativă în sprijinul valorilor democratice.

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

„Este un mesaj clar”

Într-un comunicat transmis AGERPRES, USR Bucureşti subliniază că această iniţiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice şi al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate şi justiţie în întreaga lume.

„Redenumirea străzii pe care îşi are sediul consulatul Rusiei în "Strada Aleksei Navalnîi" nu este doar un gest simbolic.

Este un mesaj clar că sprijinim lupta pentru libertate, dreptate şi democraţie. Este o expresie a solidarităţii noastre cu toţi cei care, precum Aleksei Navalnîi, îşi riscă libertatea şi chiar viaţa pentru a-şi apăra ţara de corupţie şi autoritarism.

Prin acest act onorăm curajul şi sacrificiul lui Navalnîi şi ne afirmăm angajamentul faţă de valorile care stau la baza unei lumi mai juste pentru toţi", a declarat preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu.

Câteva zeci de persoane aprind lumânări în fața Ambasadei Rusiei după decesul dizidentului Alexei Navalnîi, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Aceeași stradă a fost propusă și pentru denumirea „Ucraina Liberă”

Şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat pe Facebook iniţiativa de schimbare a numelui străzii.

Iniţial, un proiect depus în aprilie 2022 de Daniel Rigu şi Florin Covaci, consilieri generali USR, cerea modificarea străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă, însă propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile şi democraţia, prin redenumirea străzii în memoria lui Aleksei Navalnîi.

Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi avizul Prefectului.

„Cetăţenii care sprijină acest proiect pot semna petiţia aici: https://petition.qomon.org/punem-consulatul-rusiei-pe-strada-alexei-navalnii/ pentru a îi convinge şi pe ceilalţi consilieri să voteze propunerea'', informează USR Bucureşti..

În ultimele trei zile, Aleksei Navalnîi, cel mai mare dușman politic al lui Putin a fost comemorat și în București. Mai mulți oameni s-au adunat în fața Ambasadei Rusiei din Capitală și au adus flori și lumânări ca un ultim omagiu pentru cel care a avut curajul să se opună Kremlinului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net