Samsung și AMD aduc ray tracing în timp real pe telefoane mobile

Samsung tocmai și-a anunțat procesorul mobil premium Exynos 2200 – și este pregătit să înceapă un nou capitol interesant în spațiul jocurilor online.

image

Exynos 2200 își propune să stabilească standardul pentru experiența supremă în ceea ce privește jocurile pe mobil. GPU-ul Xclipse se poziționează între o consolă și un procesor grafic mobil. „X” reprezintă Exynos, iar eclipsa – ca o eclipsă reală – reprezintă sfârșitul unei ere a jocurilor mobile și începutul unui nou capitol.

Împreună cu „tehnologia grafică RDNA 2 de la liderul industriei AMD”, Exynos 2200 va „redefini jocurile mobile”, ajutat de „grafică îmbunătățită și performanță AI”, a declarat președintele System LSI Business al Samsung Electronics, Yongin Park.

Datorită arhitecturii RDNA 2 de la AMD, GPU-ul Xclipse moștenește caracteristici grafice avansate, inclusiv urmărirea razelor în timp real și umbrirea cu viteză variabilă. Până acum, fiecare dintre aceste funcții accelerate hardware a fost văzută doar pe computere, laptopuri și PS5/Xbox Series X/Xbox Series S.

Urmărirea razelor simulează modul în care lumina se comportă fizic în lumea reală, calculând mișcarea și culoarea caracteristică razelor luminoase pe măsură ce acestea ies de pe suprafață.  Funcția de urmărire a razelor permite jocurilor să redea corect reflexiile și sursele de lumină atunci când acestea nu sunt localizate pe ecran, creând scenarii mai realiste și o  experiență unică. 

Variable Rate Shading optimizează volumul de lucru al unui GPU, permițând dezvoltatorilor să aplice rate mai mici de umbrire în zonele în care calitatea generală nu este afectată. Această caracteristică oferă GPU-ului mai mult spațiu pentru a lucra în zonele care contează cel mai mult pentru jucători, îmbunătățind rata de cadre pentru un joc mai fluid.

Exynos 2200 vine și cu o mulțime de tehnologii suplimentare, cum ar fi guvernatorul multi-IP avansat (AMIGO), care îmbunătățește performanța și eficiența generală.

În plus, Exynos 2200 are o structură tri-cluster cu un singur nucleu ARM Cortex-X2, trei „nuclee mari” Cortex-A710  și patru „nuclee mici” Cortex-A510 eficiente din punct de vedere energetic. Toate acestea adaugă timpi de încărcare mult mai rapizi, multitasking fără probleme și redare mai rapidă a videoclipurilor în  joc - toate facilitând o experiență de joc de top.

Colaborarea dintre Samsung și AMD înseamnă realizarea primului ray tracing accelerat hardware din industrie și a unei rate variabile pentru GPU-uri mobile. 

Potrivit Samsung, Exynos 2200 este în prezent în producție de masă. Încă nu se cunoaște data de lansare.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net