SOS Black Friday! Cum să nu iei țeapă în ziua cu cele mai multe reduceri

Ultima actualizare:

A început Black Friday, așa că febra cumpărăturilor e în toi. Totuși, de câte ori nu ați auzit istorisiri despre cazuri ale unor persoane care au găsit produse promovate ca având cel mai mic preț din an, apoi, au descoperit oferte mai bune pentru aceleași articole?

Țepele anumitor comercianți pot fi evitate, cu ocazia „Black Friday”
Țepele anumitor comercianți pot fi evitate, cu ocazia „Black Friday”

Ofertele scanate pe net, pentru o decizie rapidă

Pentru un client cu o listă lungă de cumpărături, scanarea individuală pe mai multe site-uri poate fi consumatoare de timp, mai ales că stocurile de Black Friday sunt reduse, așa că documentarea costurilor poate determina ratarea unei oferte bune.

De aceea, există câteva resurse utile pentru a câștiga timp, dar, mai ales, pentru a evita țepele comercianților. De exemplu, o extensie numită pricy.ro poate fi instalată pe cele mai populare browsere de Internet pentru a scana, după numele produsului căutat, cel mai mic preț. Una dintre cele mai importante opțiuni ale extensiei este, mai ales, în perioada campaniilor, cea de „istoric al prețului”.

Astfel, clientul poate să vadă foarte clar dacă prețul a fost umflat artificial înainte de o campanie de vânzări masive, apoi ieftinit în mod strategic, pentru a genera vânzări, la prețuri obișnuite, nicidecum reduse cu adevărat. Două servicii similare celor disponibile în extensia menționată sunt oferite și de site-urile shopmania.ro și price.ro.

Cum funcționează Black Friday?

Campaniile de vânzări cu discounturi sunt reglementate, la nivel european, deci și în România. Un comerciant poate înscrie produse în campanie, dacă sunt vândute la un preț mai mic decât cel din ultima lună.

Astfel, unii comercianți aleg să mărească prețurile, în luna anterioară pentru a le aduce apoi la nivelul normal. Este o țeapă, deoarece, reducerea este aplicată unui cost crescut în mod artificial. Practic, țeparii amână cu o lună vânzarea stocului, la prețul obișnuit, cu adaos mare.

În timpul anului există o multitudine de campanii de vânzări la preț redus, dar sunt tematice. Sunt campanii în care sunt incluse doar produse de curățenie, doar electrocasnice sau diverse alte categorii. Black Friday este cea mai cunoscută campanie, deoarece include toate categoriile de produse.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Emmanuel macron platformax jpg
image
image
image
image
image
image
Screenshot 2024 07 19 000629 jpg
panouri fotovoltaice Ilustratie Enel AFM jpg
padure freepik jpg
pensie jpg
cutremur chile harta jpg
Bangkok jpeg
crima vaslui autor jpg
Sfantul Ilie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net