9 sfaturi pentru un Black Friday reuşit. Cum să prinzi cele mai bune oferte

Ultima actualizare:

În curând se dă startul pentru Black Friday. De la cele mai mari branduri până la micile magazine, deja mulţi retaileri au anunţat reduceri de până la 90% la majoritatea produselor, fie că e vorba de cosmetice, haine, electrocasnice sau mobilă. Aşadar, milioane de români vor fi pe fază când se va da startul vânătorii de promoţii.

Depozitul Emag este gata  pentru ziua reducerilor
Depozitul Emag este gata pentru ziua reducerilor

Black Friday sau Vinerea Neagră a Reducerilor a debutat deja în unele magazine, însă punctul culminant va fi mâine, 11 noiembrie. Potrivit companiei de consultanţă Frames, în acest an se estimează vânzări de peste 400 milioane de euro. „Teama de scumpiri este, paradoxal, catalizatorul febrei cumpărăturilor din acest an”, afirmă analiştii.

„Va fi o adevărată vânătoare de promoţii, de preţuri mai bune la aproape toate tipurile de produse şi servicii. Focusul majorităţii clienţilor va fi pe cumpărarea unor produse de care au nevoie sau despre care se gândesc să le cumpere acum până să se scumpească”, arată analiza citată.

„Black Friday 2022 vine cu preţuri mai mari faţă de anul trecut, însă şi cu promoţii mai bune. Sunt multe companiile care mizează puternic pe această sărbătoare a consumului, cu gândul că de Crăciun şi Anul Nou vânzările vor fi în scădere, pe fondul impactului facturilor la energie”, afirmă Adrian Negrescu, managerul Frames.

Aşadar, pentru Black Friday, Click! a cules cele mai bune sfaturi de la specialişti care, cu siguranţă, vă vor ajuta să cumpăraţi cât mai multe produse dorite la cele mai mari reduceri.

Sfaturi utile pentru Black Friday

Fă-ţi conturi pe site-urile care te interesează!  E important să ai o listă de magazine la care să ai conturi deschise, chiar dacă nu vei cumpăra de la toate, scrie arenait.ro. 

Instalează aplicaţiile mobile ale magazinelor participante! Majoritatea timpului îl petreci la telefon, aşa că instalează tot ce e nevoie. Le poţi dezinstala a doua zi.

Fă-ţi o listă de produse preferate pentru Black Friday! Aici cred că ar fi trebuit să începi încă de acum o lună sau măcar o săptămână, dar nu e rău şi cu câteva ore înainte. Lista cu produsele favorite trebuie musai salvată la favorite, în fiecare cont, astfel sunt evitate cumpărăturile impulsive şi inutile şi poţi vedea mai uşor de unde să comanzi produsul care te interesează.

Salvează-ţi adresa de livrare! Fie că vorbim de easybox sau de adresa de acasă, de la birou sau oriunde vrei să fie livrate produsele comandate este important să o aveţi salvată deja. Asta te ajută să eviţi neplăcerea de a pierde vreun produs din lista de favorite. 

Salvează-ţi cardul în cont! Chiar dacă unii dintre noi încă folosesc cash, plăţile cu cardul devin din ce în ce mai uzitate, dar şi recomandate. Sigur, site-ul trebuie să fie de încredere. Pentru cei mai sceptici: de obicei nu comandăm totul într-o tranşă, ci avem mai multe comenzi. Cum plata ramburs te constă câţiva lei pe comandă, la vreo 5 comenzi pierzi două beri, exemplifică arenait.ro.

Se aşteaptă vânzări record, în ciuda inflaţiei

Atenţie când introduci datele cardului! Pentru plata cu cardul sunt necesare aceste informaţii: numele titularului cardului, numărul cardului, data de expirare şi codul de securitate de pe spatele cardului; NICIODATĂ nu se transmit codul PIN sau parolele bancare. 

Verifică preţurile cu atenţie de Black Friday! De asemenea, pentru cum-părături online în siguranţă este bine să se verifice următoarele: 

  • Dacă preţul afişat conţine sau nu TVA.
  • Dacă preţul afişat include sau nu transportul care, în ultima perioadă, se întâmplă să fie mai mare decât comanda. 
  • Trebuie verificat dacă preţul produsului indicat pe site este acelaşi cu cel din coşul de cumpărături.

Foloseşte link-uri afiliate! Pentru cei care cumpără direct din magazine îi sfătuim să verifice preţurile produselor pe care le doresc cu cele de pe site. 

Fii atent la opţiunile de retur pentru Black Friday Orice modalitate alegi, fie online, fie direct în magazin, întreabă dacă poţi returna produsul şi câte zile ai la dispoziţie, pentru că în febra cumpărăturilor la preţ redus, de frică să nu ţi-o ia altul înainte, poţi achiziţiona ori un produs de care nu ai nevoie, ori alegi o mărime greşită.

Vacanţe cu reducere de Black Friday, la târgul de  turism

image

Ediția de toamnă a Târgului de Turism 2022 a început la Romexpo și se va desfășura până duminică 13 noiembrie. Aici vor fi prezentate oferte  pentru sezonul de iarnă și primăvară, atât în România, cât și în străinătate, dar și oferte early booking pentru vara 2023.

Deja agențiile au anunțat discounturi de 40-70%, valabile doar pe perioada desfășurării evenimentului. Și alte agenții care nu vor fi prezente fizic la târg vor face reduceri în aceste patru zile, pe site-urile lor. De exemplu, agenția Hello Holidays a anunțat că are până luni, 14 noiembrie, reduceri de până la 200 € la vacanțele în Egipt din noiembrie și decembrie, iar la cele în Turcia, din 2023, până la 900 €.

Vacanțele pe litoralul românesc au reducere cu până la 60%. O altă agenție, Dertour, a pregătit o serie de oferte exclusive doar pe perioada târgului: sejururi cu zbor inclus de la doar 299 € de persoană. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net