Turiștii, storși de bani pe plajele din Grecia. Unde nu se taxează șezlongurile și consumația nu e impusă

Anul acesta turiștii români au dat piept cu o explozie a prețurilor în Grecia. Obișnuiți cu vacanțe pentru toate buzunarele, românii care se află acum în concediu în stațiuni din Grecia s-au trezit că nu fac față taxelor. Șezlongurile au devenit la fel de scumpe ca la Mamaia se plâng unii turiști pe grupurile de facebook. Mai mult, unele plaje impun o consumație minimă de 30 de euro.

plaja grecia jpeg

Rețelele sociale abundă de comentarii din partea românilor care fie s-au întors din vacanța în Grecia, fie sunt încă în concediu și transmit păreri de la fața locului.

Prețuri ca la Mamaia

Cei mai mulți dintre români sunt nemulțumiți de prețurile care au explodat la șezlonguri.

Un român aflat în vacanță în Halkidiki a anunțat pe un grup de Grecia de pe Facebook care sunt plajele unde prețurile pentru închirierea unui șezlong au crescut considerabil, comparand cu tarifele din Mamaia, se știe, extrem de ridicate.

Pentru cei care vă pregătiți de vacanță sau de plajă la Paliouri, e bine să știți că aici au cam pus monopol băieții deștepți! Plajele Lefki Ammos, Cabana, Poumba, sunt cu prețuri de minim 15 euro pentru setul de umbrelă cu două șezlonguri.Pot ajunge și până la 20/30 euro fără consumație inclusă.În același timp sunt percepute consumații de minim 20 euro la fiecare set. Dacă mai știți vreo plajă pentru familii cu copiii unde nu se taxează șezlongurile, vă rog să ne anunțați. Aici e ca la Mamaia, mai nou!", a scris turistul pe Forum Halkidiki.

„Pot să confirm, astăzi 02.07.23 pe plaja Paliouri tariful pentru un set umbrela + șezlonguri este de 15 euro + o consumație obligatorie de 10 euro de adult. În total 35 euro distracția…", scrie un membru al grupului Halkidiki.

„65 Eur / șezlong și 30 Eur umbrela la Jysk. 160 Euro pentru 2 persoane. Deci ca la MAMAIA + drumul!", scrie un alt român.

„Astăzi am fost la Agora beach club, 30 e doar setul de umbrela și 2 șezlonguri în primul rând. Consumație nu s-a impus. Prețurile de la restaurant măricele. Total 200 e, 2 adulți și 1 copil de 3 ani”, este un alt mesaj.

Indicații pe grupuri despre plajele ieftine

Românii și-au sărit în ajutor, după ce au simțit pe propriul buzunar că în Grecia nu mai este ca în anii trecuți.

Mulți au venit cu recomandări despre plaje unde șezlongurile nu sunt taxate, cel puțin deocamdată și, mai mult, nu este impusă o consumație pentru a ocupa loc pe plajă.

„Am văzut 5 plaje superbe, pe niciuna nu am achitat șezlong", a scris un român.

În comentarii, membrii grupului Forum Halkidiki au relatat situații asemănătoare sau au indicat plajele unde experiențele de care au avut parte au fost total diferite.

„Klimataria. Nu se plătesc șezlongurile și nici nu e impusă o consumație minimă."

„Beach Bar Hawai nici măcar nu ne întrebau dacă mai vrem ceva, trebuia să îi chemăm noi, deci deloc sufocanți și n-am plătit nimic, decât ce am consumat. Mâncarea la bar super ok", relatează un alt membru al grupului.

„Căutați Plaja Platania...nu percep înca nici un preț ptr șezlonguri și nici nu impun o consumație minimă."

„În general, poți face plajă pe prosop și acolo unde sunt plaje amenajate cu șezlonguri?", a întrebat cineva.

"Punctual, la Paliouri da, noi am stat f bine lângă; plaja este minunată și o recomand, dincolo de prețul șezlongurilor (acolo este opțiunea personală)."

„În Sani lângă plaja resortului nostru era o plajă unde se strângea multă lume cu prosoape. În câteva zile au adus umbrele și șezlonguri și le-au pus în zona de prosoape”, este mesajul unui alt român aflat în vacanță în Grecia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net