Ucigaşi la 20 de ani: destine ruinate din cauza banilor

image
Sergiu Florea

Studenţii măcelari de la Medicină, Carmen Bejan şi Sergiu Florea, liceanul de bani gata care a ucis şase oameni, Claudiu Hauptmann, şi Gheorghe Breazu, ucigaşul care a omorât un poliţist în Timiş, au toţi 20 de ani şi fac parte din generaţia născută după Revoluţie.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi crede că foamea de bani îi face pe tineri să devină inconştienţi. Cazul Hauptmann, care a primit o maşină de la părinţi şi a ucis şase oameni, este emblematic. „Hauptmann este un caz clasic de tânăr care crede că banii rezolvă tot, că mama şi tata te scot din necaz. La noi scapi de amenzi, de dosare penale, scapi de procese dacă ai bani, eşti invincibil. Asta e lecţia pe care tinerii o văd la televizor”, a spus Butoi.

Directorul liceului unde a învăţat Hauptmann este şi el şocat de accident. „Eu de multe ori trec prin acel loc în care s-a produs accidentul. Este o curbă înşelătoare, iar lipsa de experienţă şi viteza excesivă pot duce la tragedii“, a spus Boris Vatzulik, directorul adjunct al Liceului „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa. Tot pentru bani au ajuns să ucidă Carmen Bejan şi Sergiu Florea, care în august 2009 au tranşat un bărbat în căminul Universităţii de Medicină Timişoara. „Deşi sunt tineri, au încercat imediat după crimă să scape de cadavru, l-au tranşat şi aveau un plan bine conceput să distrugă orice urmă”, a spus Ion Braşoveanu, procurorul care a coordonat ancheta şi prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

CLICK AICI PENTRU A AFLA MAI MULTE PE ACEASTĂ TEMĂ

cub visarion alexa png
vremea octombrie toamna prognoza meteo pensionari parc jpeg
weddingfeast 2841610 1920 jpg
Timisoara Fashion Week (7) Adelina Pestritu jpg
reghecampf si anamaria prodan
Casele comoară sunt la mare căutare. Sursa foto: Playtech
Kayley Stead a fost părăsită de logodnicul ei jpg
Charles si regina Elisabeta a II-a
Roger Waters FOTO EPA EFE jpg
aaneiungaria Sursapolitianeamt(1) jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
Regina Elisabeta, Regele Charles si Camilla Parker Bowles Foto Gettyimages (1) jpg
Mihai Șora Sursă: Profimedia
geoparcul arouca portugalia pietre care nasc sursa httparoucageopark (4) jpg
Camilla Parker Bowles Regele Charles si Regina Elisabeta  Foto Gettyimages (2) jpg
kate middleton 1 profimedia 0706166194 jpg